13 oktober 2023
Naar nieuws overzicht

De werkdag van Beau

Beau Olivier versterkt sinds januari 2022 de marketing afdeling als marketing en communicatie specialist. Na haar studie International Communication Management heeft ze een periode in Rotterdam gewerkt, twee jaar geleden heeft ze de stap gemaakt om in Zeeland te werken bij Fraanje.

Tijdens haar eerste werkweek viel Beau direct met haar neus in de boter: “Ik mocht op mijn eerste dag naar de bouwplaats toe om daar samen met twee camera mannen verschillende collega’s van Fraanje vast te leggen. Er werd een video gemaakt bij een mooi project wat wij aan het bouwen waren. Dit gaf mij gelijk een heel goed beeld van hoe het er bij Fraanje aan toe gaat en met wat voor leuke collega’s ik mocht samen gaan werken.” 

Veel variatie in het werk 

De marketing en communicatie afdeling is relatief nieuw bij Fraanje, waardoor de werkzaamheden nog niet in beton gegoten zijn: “Dat vind ik persoonlijk erg prettig, het geeft veel vrijheid en mogelijkheden. De taken variëren van dag tot dag, waarbij het belangrijk is om goed te overleggen over wie wat doet omdat er veel verschillende projecten tegelijkertijd lopen. Dit zorgt ook voor nieuwe uitdagingen, je mag telkens een nieuwe aanpak bedenken die anders is dan bij voorgaande projecten.” 

"Je hebt veel vrijheid en mogelijkheden binnen deze functie" 

Flexibel werken 

Een standaard werkdag is er dus niet, maar één element is wel cruciaal: “Ja, heel afgezaagd maar toch is het echt zo… Een bak sterke, zwarte koffie daar moet elke werkdag mee beginnen. Daarna ga ik direct aan de slag met mijn mails. Ik werk part-time, dus na enkele vrije dagen is er toch wel het een en ander binnen gekomen. Meestal werk ik één dag per week thuis en de rest van de dagen ben ik op kantoor. Het directe contact met collega’s is in de eerste plaats efficiënt en praktisch, maar ook gewoon erg leuk!” 

Samenwerken = key 

Je bent binnen dit vak constant op zoek naar nieuwe, frisse ideeën. Vaak zitten we samen met een team te brainstormen, het is belangrijk dat je hierbij open staat voor de ideeën van je collega’s. Maar daarnaast ben jij ook verantwoordelijk om iedereen enthousiast te maken voor nieuwe initiatieven en ideeën. Een constante wisselwerking.” 

Daarbij is de cultuur binnen een bedrijf erg belangrijk: “Een positieve en open werkcultuur is cruciaal. Iedereen kan goed samenwerken en er is ook ruimte voor een praatje over hoe het weekend was. Ook Fraanje vindt het belangrijk dat het goed gaat met de werknemers, ik ervaar het bedrijf als heel betrouwbaar en betrokken. Daarnaast wordt er naar je geluisterd en is er ruimte voor ontwikkeling, ook niet onbelangrijk!” 

 

Vacature 

Spreekt deze functie jou aan? Solliciteer dan nu op de vacature marketing en communicatie specialist. 

Bekijk de vacature