Naar alle projecten

Aria Fase Blanckx

In Aria-Zuid gaat Aannemingsbedrijf Fraanje 45 nieuwe woningen realiseren, de fase heeft de toepasselijke naam 'Aria Fase Blanckx' verwijzend naar gevonden lakstempel van de ambachtsheer Blanckx. 

Bij archeologisch onderzoek in Aria Goes in de zomer van 2023 zijn er bijzondere resten uit de middeleeuwen ontdekt. De opgravingen zijn uitgevoerd ten noorden en zuiden van het Pykeswegje, door archeologisch onderzoeksbedrijf Artefact in opdracht van Aannemingsbedrijf Fraanje. Enkele uitzonderlijke vondsten - waaronder een complete middeleeuwse lakstempel uit de 15e eeuw - zijn ontdekt.

Lakstempel van Blanckx

Op de gave lakstempel staat de naam Pieter Willemsohn en het wapenschild dat erbij staat is van de familie Blanckx / Blans / Blaems. De familie bezat in de late middeleeuwen een klein gedeelte van de ambachtsheerlijkheid van Kloetinge. De vliedberg en boerderij ten zuiden van de snelweg draagt nog de naam van de familie, namelijk Blanckx- of Blaemskinderen. Tot op heden waren de grenzen van het domein nog niet bekend, dankzij deze ontdeking weten we nu dat hun terrein minimaal tot aan Pykeswegje reikte. 

Wonen op een historische plek

Een plek waar het verleden het heden raakt, waar jong en oud elkaar ontmoeten op groene pleinen en in gezellige woonhofjes. Een omgeving van het dorp in de stad, het wonen op een historische plek. Grenzend aan de monumentale boerderij ‘Hof Welgelegen’ wordt de nieuwe fase gerealiseerd: Aria fase Blanckx. 

Wonen met zicht op de monumentale boerderij ‘Hof Welgelegen’

Een unieke plek in de wijk, met een geheel eigen woonbeleving: wonen aan het eeuwenoude Pykeswegje met uitzicht op de boerderij. ‘Hof Welgelegen’ is een Rijksmonument uit 1674 en zal in oude glorie worden hersteld. Het zicht op en de afstand tot deze boerenschuur doen landelijk aan. Het gevoel van dorpsleven omarmt je, terwijl je toch geniet van alle gemakken van de stad binnen handbereik. Vrij wonen in de stad!   

Een hedendaags woonhofje gebaseerd op historische principes

Een parel binnen deze nieuwe fase is het Blanckxhof, waar de charme uit het verleden samenkomt met moderniteit. Dit woonhofje is niet zomaar een woonomgeving, dit is een levensstijl waar groen en ontmoeting centraal staan. Hier komt samenzijn op de eerste plaats en het ontmoeten van buren is niet alleen gemakkelijk, maar ook vanzelfsprekend. Gezamenlijk wonen in een autoluw hof, gericht op saamhorigheid zoals dat in de dorpen gekend wordt. De woningen zijn ontworpen met oog voor levensloopbestendigheid, waardoor je hier kunt wonen in elke levensfase. 

Groen wonen aan het dorpsplein

Gezellig een praatje maken met de buren en genieten van de zon terwijl de kinderen zich vermaken op het groene plein. Centraal in Aria fase Blanckx ontstaat een rond plein. Een plek waar diverse doelgroepen bij elkaar wonen en elkaar versterken. Zo komen er diverse twee-onder-een-kapwoningen, sommige gelijkvloers geschikt voor senioren, andere types meer gericht op gezinnen. De woningen staan in een ring rondom dit dorpsplein. Het is idyllisch wonen tussen de schaduw van de groene bomen.

Wonen als een ambachtsheer 

De zuidrand van de wijk Aria wordt verder uitgebreid met nieuwe, karakteristieke herenhuizen. Deze herenhuizen belichamen de perfecte combinatie van stadsleven en ruimtelijkheid, waar het moderne comfort samensmelt met karakteristieke elementen die een tijdloze elegantie uitstralen. Achter elke unieke gevel (die de diversiteit van de woningen benadrukt) is royaal de ruimte om samen te leven. Het grote woonoppervlak geeft je de vrijheid om je dromen van ruim en luxueus wonen waar te maken. Stap binnen in een wereld waar moderniteit hand in hand gaat met traditionele charme en waar elk huis een eigen verhaal vertelt.


 

Bekijk de projectwebsite voor meer informatie. 

Projectgegevens

Project

Aria Fase Blanckx

Locatie

Goes

Omvang

45 woningen

Opdrachtgever

Eigen ontwikkeling