Naar alle projecten

Aria Fase Blanckx

In Aria-Zuid gaat Aannemingsbedrijf Fraanje 45 nieuwe woningen realiseren, de fase heeft de toepasselijke naam 'Aria Fase Blanckx' verwijzend naar gevonden lakstempel van de ambachtsheer Blanckx. 

Bij archeologisch onderzoek in Aria Goes in de zomer van 2023 zijn er bijzondere resten uit de middeleeuwen ontdekt. De opgravingen zijn uitgevoerd ten noorden en zuiden van het Pykeswegje, door archeologisch onderzoeksbedrijf Artefact in opdracht van Aannemingsbedrijf Fraanje. Enkele uitzonderlijke vondsten - waaronder een complete middeleeuwse lakstempel uit de 15e eeuw - zijn ontdekt.

Lakstempel van Blanckx

Op de gave lakstempel staat de naam Pieter Willemsohn en het wapenschild dat erbij staat is van de familie Blanckx / Blans / Blaems. De familie bezat in de late middeleeuwen een klein gedeelte van de ambachtsheerlijkheid van Kloetinge. De vliedberg en boerderij ten zuiden van de snelweg draagt nog de naam van de familie, namelijk Blanckx- of Blaemskinderen. Tot op heden waren de grenzen van het domein nog niet bekend, dankzij deze ontdeking weten we nu dat hun terrein minimaal tot aan Pykeswegje reikte. 

Wonen op een historische plek

Op deze bijzondere locatie start binnenkort de bouw van de nieuwe fase 'Aria Blanckx', welke zal bestaan uit 45 nieuwe woningen, waarvan er 18 beschikbaar zullen zijn voor verkoop vanaf eind december. Deze 18 woningen omvatten vier riante vrijstaande woningen en vier rijwoningen aan het Pykeswegje met uitzicht op de boerderij 'Hof Welgelegen'. Daarnaast komt er een idyllisch woonhofje met tien levensloopbestendige woningen. Ook zijn er vrijstaande woningen en twee-onder-één kap woningen welke beschikken over een compleet gelijkvloerse woonplattegrond. 

Bekijk de projectwebsite voor meer informatie. 

Projectgegevens

Project

Aria Fase Blanckx

Locatie

Goes

Omvang

45 woningen

Opdrachtgever

Eigen ontwikkeling