Naar expertise overzicht

Prefab bouwen

De term ‘prefab’ staat voor prefabricage. Hiermee doelen we op materialen die voorafgaand aan de bouw in onze werkplaats zijn verwerkt tot geschikte onderdelen. Oftewel: kant-en-klaar producten. Prefab bouwen kent veel voordelen. Zo profiteer je van een snellere bouwtijd en zie je als klant direct het eindresultaat voor je. Als toonaangevende ontwikkelaar en bouwer is Fraanje meer dan bekend met deze bouwmethode.

Meer weten over Werken bij onze prefab afdeling? 

Bekijk hier meer!

KANT-EN-KLAAR PRODUCTEN

Wij maken diverse prefab onderdelen, zoals dakkapellen, (scharnier)kappen, (stel)kozijnen, binnenkozijnen en lijstwerken. Maar ook complete aanbouwen, bergingen of bekisting maken wij als kant-en-klaar product in onze werkplaats. Met het oog op duurzaamheid werken we altijd met natuurlijke materialen. Wij werken dan ook veel met duurzaam geproduceerd hout. Waarom wij hier in geloven; minder transporten, productie onder geconditioneerde omstandigheden, minder afval, duurzaam geproduceerde materialen en minder handelingen op de bouwplaats. Hier zijn we natuurlijk super trots op! Zo dragen wij ons steentje bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Dit maakt prefab bouwen een duurzame bouwmethode!

Prefab bouwen - Fraanje

“Onze ambitie? Een complete prefab aanbouw plaatsen in 1 dag.”

Naast de duurzaamheid van het proces, levert prefab bouwen de volgende voordelen op:

  • Als klant ervaar je direct hoe het product eruit komt te zien;
  • De klant heeft minder overlast, want de realisatie is veel sneller! Zo kan een dakkapel al binnen 1 dag geplaatst worden. Op termijn geldt dit zelfs voor een complete aanbouw. Momenteel staan de wanden al in 1 dag en is het zelfs mogelijk om de installaties al vooraf te plaatsen;
  • Bij het maken van prefab onderdelen besteden we veel aandacht aan waterdichting;
  • Gezien we prefab onderdelen in de werkplaats maken, hebben de weersomstandigheden geen invloed op de ontwikkeling;
  • Er ontstaat tot slot weinig bouwafval op de bouw.

PREFAB bouwen met FRAANJE

We zien een steeds grotere behoefte van klanten voor prefab bouwen. De basis van prefab blijft natuurlijk hout, maar we zien hier nog veel ontwikkelingen in ontstaan. Wij groeien met die markt mee. 

Ondanks dat er handjes te kort zijn in de bouw, kunnen wij mede dankzij prefab snel schakelen en flexibel handelen. Een derde partij is hierbij niet nodig. De ontwikkeling van prefab onderdelen hebben we bij Fraanje gewoon zelf in huis. Daar zijn we hartstikke trots op!

Meer weten?