Duurzaamheid

Lokale betrokkenheid en ons langetermijnperspectief vormen van oudsher onze basis. Wij zijn erop gericht om van waarde te zijn. Voor het team, de familie en hun omgeving. Onze motivaties zijn blije medewerkers, langdurige klantrelaties en verbetering en continuïteit van het bedrijf. Een vorm van duurzaamheid (duurzaam bouwen) die al jaren zit ingebakken in ons bedrijf. Ook duurzaam omgaan met onze leefomgeving vinden wij belangrijk.

kijk ook bij

onze projecten

DUURZAME VISIE 

Fraanje ontwikkelt en bouwt vanuit een duurzame visie op wereld. Onze kijk op duurzaamheid bestaat uit: 

een betere toekomst

Wij streven naar een gezonde, duurzame leefomgeving voor iedereen. Nu en later. Wij vinden dat de gebouwde omgeving altijd veiliger, gezonder en duurzamer kan. Zo kunnen mensen er gezond en comfortabel wonen, werken en verblijven. Wij bouwen dan ook met respect voor mens en natuur.

“Samen bouwen aan een betere wereld is al sinds jaar en dag onze drijfveer.”

Jaren geleden bouwden wij al als eerste een BREEAM-gebouw en onthulden we onze eerste nul-op-de-meter woning. Nog voordat gasloos wonen vanuit wet- en regelgeving werd opgelegd, lagen bij ons al de eerste initiatieven voor gasloze wijken.

Duurzame initiatieven

Een eigen duurzame kennisbank, praktische keuzemodellen voor onze opdrachtgevers, slimme installaties… Het zijn slechts enkele manieren waarop wij duurzaamheid als uitgangspunt nemen. Bouw- en installatietechniek werken daarbij nauw samen voor het duurzaamste resultaat. We verbeteren continu onze duurzaamheidsconcepten, zodat we in toenemende mate een positieve bijdrage leveren aan de omgeving. Dankzij duurzame relaties met onze partner-installateurs maken we samen impact. We gebruiken kwalitatief hoogwaardig materieel en optimaliseren in slimme bouwlogistiek. Zo reduceren we het aantal transportbewegingen en de CO2-uitstoot. Dát is duurzaam bouwen op de Fraanje manier! 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Bouwen aan een betere wereld doe je samen. Als regionaal werkend familiebedrijf steken we daarom veel tijd en energie in maatschappelijke initiatieven – van onszelf én van anderen – die de wereld om ons heen mooier maken. We geven onze MVO-inspanningen dagelijks vorm rond de thema’s People, Planet en Profit. Zo zorgen we ervoor dat initiatieven die eerst nog bijzonder zijn, later de standaard worden. Van duurzaam bouwen en kennisdeling tot en met medewerkerstevredenheid en milieumanagement: elk jaar leggen we de lat weer hoger.

Duurzaamheid bij Fraanje

Bij onze bouwprojecten verdiepen we ons steeds in vernieuwende, duurzame energieconcepten. We zorgen ervoor dat we de kennis in huis hebben en verzamelen daarbij de juiste partners om ons heen. Denk hierbij aan Smart Energy Grids, Nul-op-de-meter concepten en Smart Offices. Ook bij renovaties van bestaande bebouwing voeren we duurzame verbeteringen door. We verdiepen ons in de mogelijkheden van biobased bouwen en we zijn één van de weinige aannemers in de regio met het FSC-keurmerk.

Onze projecten

 Ons team