Naar alle projecten

Aria fase 11, Goes

Tussen het centrum van Goes en de dorpen ‘s-Gravenpolder en
‘s-Heer Abtskerke ligt de nieuwbouwwijk Aria. De erfenis van deze locatie, het Pykeswegje en de statige, monumentale boerderij ‘Hof Welgelegen’ uit 1674, geven Aria een eigen karakter. Het resultaat: dorps wonen in Goes.
De stijl van de wijk is geïnspireerd op de traditie van de dorpen in Zuid-Beveland. De indeling van de wijk en de gevarieerde vormgeving van de woningen in Zeeuwse stijl geven Aria een dorpse sfeer. De ligging van deze nieuwbouwwijk in Goes zorgt voor dynamiek en geven een gevoel van vrijheid. Aria ligt aan de uitvalswegen van de stad en grenst aan het Bevelandse platteland. Ideaal voor wie regelmatig reist en voor degenen die graag genieten van de natuur in de polders.

Buro Salt is verantwoordelijk voor het ontwerp van de verschillende woningen van fase 11.
Ruime groenperken met de typisch Zeeuwse leilindes zorgen voor een aangenaam, dorps karakter en bieden een gevoel van ruimte en geborgenheid. Ruimte voor de kinderen om zich te vermaken, voor jong en oud om te genieten van het dorpse karakter van de wijk Aria. De met klinkers aangelegde trottoirs en groene hagen versterken dit gevoel. Het voelt goed en prettig vertrouwd. Het karakteristieke Pykjeswegje vormt de groene overgang van het Vedelplein naar deze stijlvolle woningen. Wie goed rondkijkt in Aria ziet dat geen enkele woning hetzelfde is. Elke woning heeft zijn eigen individuele karakter. Dat geldt ook voor de woningen aan het Vedelplein, één van de centrale punten in Aria. Hier kun je dagelijks genieten van het groen en het water. Het park is een knipoog naar de groene dorpspleinen, die je nog veel ziet in de dorpen op Zuid-Beveland. Kenmerkend zijn de door bomen omzoomde grasperken en een vijver, de veate in het Zeeuws. Deze werd in het verleden gebruikt als zoetwatervoorziening. Nu is het aangenaam element dat bijdraagt aan de gemoedelijke, dorpse sfeer. Van oudsher is een dergelijk sfeervol plein dé plek om elkaar te ontmoeten. Die centrale, herkenbare rol speelt het Vedelplein in Aria.

Op de grens van het ruime stadspark en de monumentale Zeeuwse boerderij Hof Welgelegen realiseren wij ruime vierkappers, tweekappers met woonprogramma op de begane grond en vrijstaande woningen. Door authentieke elementen en het kwalitatieve ontwerp vormen deze woningen een mooi geheel.

Karakteristieke herenhuizen

De 7 herenhuizen aan het Vedelplein doen denken aan de statige burgemeestershuizen, de woningen van rijkere boeren of pastorieën die je ook nu nog terugziet in Zeeuwse dorpen en steden. Je herkent de architectuur van vroeger: gracieus en robuust, eigentijdse accenten en een eigen identiteit. Het is herkenbare, heldere architectuur met een Zeeuws accent. Het grote woonoppervlak en de ruime kavels geven je de vrijheid om optimaal vorm te geven aan jouw manier van wonen en leven. De herenhuizen zijn geschakeld. En terwijl iedere woning een eigen, unieke gevel heeft, vormen ze samen een stijlvol geheel.

Ruime vierkappers

De ruime vierkappers langs het Pykeswegje kijken aan de voorzijde uit op het Vedelplein. Deze 8 woningen vormen samen een stedelijke rand langs het mooie groene plein. De woningen hebben de karakteristieke, hedendaagse herenhuis-stijl. Elke woning heeft een duidelijke eigen karakteristieke identiteit: geen enkele woninggevel is hetzelfde. Ook alle tussenwoningen hebben standaard een garage in Zeeuwse stijl en eigen parkeergelegenheid. Het vele groen zorgt voor rust en zorgeloosheid.

Tweekappers met woonprogramma op de begane grond

In de achterliggende Contrabasweg verrijzen luxe tweekappers met een compleet woonprogramma. Op de begane grond en eigen parkeergelegenheid. Met deze 4 woningen ben je de toekomst een stapje voor. Met de ruime kavels en karakteristieke woningtypen is dit de kans om jouw droomhuis te realiseren. Levensloopbestendig terwijl je volop geniet van het leven.

Vrijstaande woningen

Houd je van ruimte en comfort? Aan de Vleugelweg komen twee riante vrijstaande woningen. Beide woningen hebben een eigen architectonische uitstraling. Terwijl de ene woning qua architectuur goed aansluit op de herenhuis-stijl van het Pykeswegje, heeft de andere vrijstaande woning meer het karakter van de riante tweekappers aan de Contrabasweg. Je hebt voldoende mogelijkheden om de woning naar eigen wensen aan te passen. Dit betekent aangenaam en stijlvol wonen op een manier die bij jou past.

Tweekapper

De 2 woningen langs het Pykeswegje kijken aan de voorzijde uit op het Vedelplein. De woningen vormen samen een stedelijke rand langs het mooie groene plein. Zowel de tweekappers als de ruime vierkappers worden gerealiseerd in een hedendaagse herenhuizen-stijl. Elke woning heeft een duidelijke eigen karakteristieke identiteit gekregen, geen enkele woninggevel is hetzelfde.

ALLE WONINGEN IN DEZE FASE ZIJN OPGELEVERD!

Op zoek naar een bouwbedrijf? 

Heb je bouw- of verbouwplannen en ben je op zoek naar een bouwbedrijf? Neem dan contact met ons op en we vertellen graag meer over onze dienstverlening!

 

 

 

 

Projectgegevens

Project

Aria fase 11, Goes

Locatie

Goes, Zeeland

Omvang

23 woningen

Architect

Buro Salt

Opdrachtgever

Fraanje Vastgoed

Wieland Zwemer
Wieland Zwemer
Projectontwikkelaar