Naar alle projecten

Aria fase 10, Goes

Aria is beslist geen standaard woonwijk. Het marktveld, ofwel ‘het groene plein’ is een frisse afwisseling van de bebouwing van het Pykeswegje. Dit plein, onderdeel van fase 10, vormt het hart van dit nieuwe dorp in Goes. De ruime herenhuizen bevinden zich aan dit Vedelplein en de buitenkant van het plein is opgezet naar voorbeeld van fraaie plein van de dorpen Kloetinge, Nisse en Borsele. Dorps wonen in de mooiste groene woonwijk van Goes.

Een hof waar jong en oud elkaar ontmoeten, even een praatje maken en waar buurtkinderen samenspelen in de groene omgeving. Op de grens van het ruime stadspark en monumentale Zeeuwse boerderij ‘Hof Welgelegen’ wordt fase 10 gerealiseerd. In fase 10 worden alle positieve karaktertrekken van de Zeeuwse dorpen gecombineerd in één buurt.

Een woonhof met veel groen vormt het centrale hart. Daaromheen worden woningen in diverse formaten en stijlen gerealiseerd. Door authentieke elementen en het hoogwaardige ontwerp van RoosRos Architecten vormen deze woningen een mooi geheel.

Zeeuwse woonhof nieuwe stijl

Gezellig een praatje met de buren en genieten van de zon en het groen.
De knusse woonhofjes zorgen voor een veilige omgeving waarin jong en oud zich thuis voelt. In diverse historische Zeeuwse dorpen en binnensteden zijn authentieke hofjes te vinden. In Aria krijgt deze sfeer een nieuwe vorm. Rond een groenpartij staan comfortwoningen zodat er een sfeervolle, afgesloten en autoluw hof ontstaat. De woningen hebben een volledig woonprogramma op de begane grond. De moderne lay-out en de aantrekkelijk prijs maakt deze woningen geschikt voor senioren die op zoek zijn naar een levensloopwoning.

Karakteristieke herenhuizen aan het Vedelplein

De 7 herenhuizen aan het Vedelplein doen denken aan de statige burgemeestershuizen, dokterswoningen of pastorieën die men terugvindt in Zeeuwse dorpen en steden. Het grote woonoppervlak en de ruime kavels met parkeren op eigen terrein, geven je de ruimte om wonen een eigen invulling te geven. De herenhuizen zijn geschakeld maar hebben elk een unieke gevel. Samen vormen de woningen een geheel. Deze woningen staan aan het Vedelplein en hebben vrij uitzicht op een park met waterpartij.

Drie- en vier onder-één-kap aan het Pykeswegje

Met de ligging in het verlengde van de monumentale boerderij ‘Hof Welgelegen’ aan het Pykeswegje voel je de sfeer van het Zeeuwse platteland. Leuke dakkapellen, authentieke muurankers en mooie sierlijsten versterken dit gevoel. Deze nieuwbouwwoningen zijn geschikt voor gezinnen maar ook ideaal voor starters die graag kiezen voor nieuwbouw. Er worden twee rijen met drie-onder-één-kap-woningen gerealiseerd en één rij met vier-onder-één-kap. Deze tien woningen hebben diverse opties tot uitbreiding, zoals bij de meeste hoekwoningen een garage of bijkeuken. Naast drie slaapkamers hebben de woningen een open zolder, wat volop mogelijkheden biedt.

Vrijstaand en twee-onder-één-kap

Houd je van ruimte en comfort? De 4 vrijstaande woningen bieden alle mogelijkheden om het leven gemakkelijk te maken. De 6 twee-onder-één-kap-woningen hebben een speelse voorgevel en optioneel een garage in Zeeuwse potdekselstijl.

Nieuws

In 2022 is 'Aria fase 10' genomineerd voor de Zeeuwse Architectuurprijs. Lees hier meer over de nominatie. 

MEER INFO?

Dit project is een van de vele projectmatige woningbouw trajecten die we de afgelopen jaren hebben ontwikkeld. Wil je meer weten over deze specifieke expertise van Fraanje? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

 

 

Projectgegevens

Project

Aria fase 10, Goes

Locatie

Goes, Zeeland

Omvang

37 woningen

Opdrachtgever

Fraanje Vastgoed

Startdatum

juni 2020

Wieland Zwemer
Wieland Zwemer
Senior-Projectontwikkelaar Zeeuwse