8 maart 2023
Naar nieuws overzicht

Martijn van Sabben in "Zeeland Kiest" op Omroep Zeeland

Op woensdagavond 8 maart in "Zeeland Kiest" op Omroep Zeeland vertelde Martijn van Sabben (directeur Aannemingsbedrijf Fraanje en Voorzitter bij Bouwend Nederland Afdeling Zeeland) meer over de Zeeuwse Woondeal en bouwen in Zeeland.

Bekijk de aflevering hieronder terug (fragment 3.10 - 5.00 min.)

 

Wat is de Zeeuwse Woondeal?

De Zeeuwse Woondeal is de basis voor een langjarige samenwerking tussen overheden, woningcorporaties en marktpartijen. Samen streven partijen ervoor om 16.500 extra woningen in Zeeland te bouwen. Van de nieuwe woningen zal 2/3 betaalbaar zijn. Het gaat om 6.840 sociale huurwoningen (tot 1.000 euro per maand) en 3.460 koopwoningen (tot 355.000 euro). Van de extra woningen zijn er 6.800 nultredenwoningen (gelijkvloerse woningen) en 795 flexwoningen (flexibele, tijdelijke woningen bedoeld voor mensen die snel huisvesting nodig hebben). 

De cijfers zijn niet in beton gegoten; partijen monitoren de voortgang en stellen streefcijfers bij als veranderingen op de woningmarkt daartoe aanleiding geven. Nu de Zeeuwse Woondeal een feit is, breekt de uitvoeringsfase aan. 

Minister De Jonge ondertekende maandag 6 maart de deal in Vlissingen samen met gedeputeerde Dick van der Velde en de Zeeuwse wethouders. De Woondeal legt de basis voor een langdurige samenwerking tussen overheden, woningcorporaties en marktpartijen.

MEER INFO?

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van dit nieuwsbericht, neem dan gerust contact met ons op via communicatie@fraanje.com