1 juli 2020
Naar nieuws overzicht

Cobouw Top 50 bouwer Fraanje kiest voor AFAS bouwsoftware

Leusden, 15 mei 2020 - Het in 1919 opgerichte familiebedrijf Fraanje heeft de keuze gemaakt voor de ERP Software van AFAS. De toonaangevende aannemer uit Zeeland gaat vanaf 1 januari 2021 werken met de nieuwe software. Fraanje maakt de keuze voor AFAS vanwege gebruiksvriendelijkheid, integratie, standaardisering, de all-in-one propositie en de match op dna tussen beide familiebedrijven.

Aannemingsbedrijf Fraanje zet qua bedrijfsautomatisering in op een totaaloplossing voor de bouw ter vervanging van de 4PS/Navision software die momenteel in gebruik is. Martijn van Sabben, Algemeen Directeur Fraanje: “Ook in deze onzekere periode blijven wij als aannemingsbedrijf Fraanje investeren in de toekomst, in zowel systemen als onze medewerkers. Met als doel bedrijfsprocessen verder optimaliseren. Natuurlijk wel verantwoord, maar stilstand is achteruitgang. Wij willen bouwen aan de toekomst."

“Stilstand is achteruitgang. Wij willen bouwen aan de toekomst.

Volledig geïntegreerde bouwoplossing

Het Zeeuwse familiebedrijf zal de volledige bouwsoftware van AFAS gaan inzetten en hoopt hiermee de bouwprocessen maximaal te automatiseren. Concreet betekent dit dat zij gebruik gaan maken van onder andere workflow management, de dynamische werkbegroting, de projectadministratie, de boekhouding, diverse portalen (waaronder leveranciers- en kopersbegeleiding), de AFAS Pocket app met bouwfunctionaliteit, inkoop, CRM, HRM en Payroll.

Standaardisering is speerpunt

Willem van den Born, Business Development Manager AFAS: “De afgelopen jaren hebben we, samen met onze huidige klanten uit de bouw, hard gewerkt aan een ERP-template voor bouwbedrijven. Bouwers als HSB, Dijkhof, Van Rhijn en RIZ hebben ons daar enorm bij geholpen. Door goed te luisteren naar onze bouwklanten, hebben wij functionaliteit kunnen ontwikkelen die onderscheidend is en meerwaarde biedt bij een betere en professionelere bedrijfsvoering van een bouwbedrijf. Daardoor hebben we nu een mooie en rijke standaard neergezet voor andere bouwbedrijven. Wij zijn dan ook enorm vereerd dat Aannemingsbedrijf Fraanje kiest voor onze bouwoplossing. Wederom een Cobouw Top 50 bouwer die we aan onze klantenlijst kunnen toevoegen”.

Over Aannemingsbedrijf Fraanje

Fraanje, een familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar bestaat, is met zo’n 200 medewerkers het grootste aannemingsbedrijf van Zeeland. Fraanje biedt een totaalconcept voor iedereen met ontwikkel-, bouw- en/of verbouwplannen. Zij ontwikkelen en bouwen op het gebied van wonen, werken en beleven. De ambitie van Fraanje is samen bouwen aan een betere leefomgeving voor nu en in de toekomst. Door te werken met gespecialiseerde teams kunnen zij de hoogwaardige kwaliteit leveren. Naast het feit dat zij een professionele bouwpartner zijn hebben zij het familiaire karakter weten te behouden: betrouwbaar, betrokken en klantvriendelijk. De Zeeuwse bouwer hoopt met AFAS interne bedrijfsprocessen verder te optimaliseren en zowel klant als opdrachtgever beter van dienst te kunnen zijn.

Over AFAS Software

Werk kan zo veel leuker en beter. En met meer oog voor de maatschappij. In veel organisaties zijn mensen druk met de verkeerde dingen. Onnodige handelingen, dubbel werk, fouten herstellen: het kost handenvol tijd en komt de kwaliteit niet ten goede. De missie van AFAS Software is: inspireert beter ondernemen. Dat doet AFAS met software en alles wat ervoor nodig is om die software zo te gebruiken dat je er een hoger doel mee bereikt. Organisaties houden tijd over voor wat ze echt belangrijk vinden, kwaliteit en werkplezier.