Naar alle projecten

Kantoor Van de Velde Installatiegroep, Yerseke

Bron: Vakblad Industriebouw, januari 2021 

Een nieuw onderkomen bouwen voor en in opdracht van een van je meest gewaardeerde bouwpartners. Dat is vreemd, maar ook wel erg leuk. Wij realiseerden een kantoor annex productieruimte en magazijn voor (en met) de Van de Velde Installatiegroep in Yerseke.

Het project werd eerst in de markt gezet en Fraanje kwam als aannemer uit de bus, vertelt projectleider Marijn Gabriëlse. “We hadden al aan het begin van het jaar (2020) willen beginnen, maar corona gooide roet in het eten. Medewerkers van Van de Velde hebben veel klantcontacten. Dat moest eerst goed geregeld worden. In mei bereikten we overeenstemming en op 3 juli 2020 ging de eerste paal de grond in. In december 2020 hebben werd het magazijn op de begane grond opgeleverd. In februari 2021 was de totaaloplevering. 

Klaar voor de toekomst
Vanaf dat moment zit het hele Installatiebedrijf Van de Velde onder één
dak. In het gebouw komen ook kantoorruimte, een kantine en een
productieruimte waar onder meer prefab installatiebouwdelen worden gemaakt. Met een begane grond van 1.300 m2, een eerste verdieping – kleiner door een vide – van 900 m2 en een tweede verdieping van 1.300 m2 heeft Van de Velde dan genoeg ruimte ter beschikking. “Mocht in de toekomst het kantoor op de tweede verdieping te klein worden, dan kan het worden uitgebreid op de eerste verdieping. Hiermee is nu al rekening gehouden.”

Chique, sfeervol en uitgekiend praktisch
Overigens is het kantoor in meer opzichten klaar voor de toekomst. “De isolatiewaarden liggen ruim boven de huidige norm. Van de Velde was graag bereid te investeren om het pand toekomstklaar te maken in termen van comfort, duurzaamheid en houdbaarheid.” Gabriëlse vindt het een mooi pand. “Het combineert een chique en sfeervol ontwerp met een uitgekiende praktische indeling.” Natuurlijk is het bijzonder om te bouwen in opdracht van een bekende bouwpartner of – andersom – samen te bouwen met de toekomstige eigenaar en gebruikers van het pand. Volgens Gabriëlse is het vooral leuk: “Je kent die mensen en weet wat ze kunnen, bovendien werk je samen aan iets dat voor hen straks een soort thuis

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van bedrijfsbouw voor jouw organisatie? Ben je op zoek naar een aannemer die een bedrijfspand kan bouwen? Fraanje is hét bouwbedrijf voor de realisatie van bedrijfspanden, bedrijfshallen en kantoren. Neem dan vrijblijvend contact met ons op! 

Projectgegevens

Project

Kantoor Van de Velde Installatiegroep, Yerseke

Locatie

Yerseke, Zeeland

Omvang

ca. 3500 m2

Architect

Architecten Alliantie, Goes

Opdrachtgever

Van de Velde Installatiegroep, Yerseke

Startdatum

juli 2020

Opleverdatum

februari 2021