Bedrijfspand bouwen: zo kies je de beste aannemer

Wil je een bedrijfspand laten bouwen? Dan is het belangrijk dat je kiest voor een aannemer die duurzaam en milieuvriendelijk werk levert. Je bespaart hiermee kosten voor de lange termijn en kiest tevens voor een toekomstbestendig bedrijfspand dat aan alle wet- en regelgeving voldoet.

Meer informatie

Bedrijfspand bouwen? Neem contact op met Fraanje!

+31 (0) 113 61 55 00

Neem contact op

Bedrijfspand bouwen: zo kies je de beste aannemer

Kies bij het bouwen van een bedrijfspand liefst voor een aannemer die van A tot Z betrokken is bij het project. Wanneer een aannemer vanaf de tekentafel tot aan de oplevering de leiding neemt, weet je namelijk zeker dat het project in goede handen is en dat er geen interne miscommunicatie plaatsvindt.

Bij het bouwen van een bedrijfspand, kun je kiezen uit vele stijlen en mogelijkheden. Misschien geef je de voorkeur aan een industriële loods met een mooi kantoor erboven. Of misschien kies je liever voor een chic kantoor met grote raampartijen en eikenhouten omlijstingen. 

Waarom kiezen voor een duurzaam bedrijfspand?

Welke keuze je ook maakt, Fraanje denkt graag met je mee over de stijl die bij jouw bedrijf en dienstverlening past. We kijken daarbij niet alleen naar het uiterlijk van het gebouw en naar het bouwkundige karakter daarvan, maar letten ook op de mate van duurzaamheid. Zo zijn wij in staat om een nul-op-de-meter bedrijfspand te leveren. Op die manier werk je 100% Co2-neutraal en vorm je niet langer een belasting voor het milieu. Een duurzaam pand heeft vele voordelen, waarvan de onderstaande drie het belangrijkst zijn:

1. Je werkt mee aan een duurzame wereld en bent daardoor maatschappelijk betrokken
2. Je pand is toekomstbestendig en voldoet daardoor aan alle eisen die reeds bestaan of nog worden opgenomen in de wet
3. Je bespaart een hoop geld op stookkosten omdat je over goede isolatie en bijvoorbeeld zonnepanelen beschikt

Een energieneutraal pand is natuurlijk niet verplicht. Fraanje helpt je ook graag met een pand dat weliswaar niet energieneutraal is, maar wel bespaart op bijvoorbeeld stookkosten. Dit bereiken we door hoog rendement glas, HR++ glas of triple beglazing en isolatie aan te brengen. 

De kosten en prijzen van een bedrijfspand

De kosten van een bedrijfspand lopen erg uiteen en hangen af van de omvang van het pand, de gebruikte materialen en het ontwerp hiervan. Om energiekosten te besparen, raden we bij Fraanje aan het pand goed te isoleren en waar mogelijk van zonne-energie te voorzien. Bij bouwkosten denkt Fraanje mee in het constructieve ontwerp om het rendement op de investering zo effectief mogelijk in te zetten. 

Hierdoor wek je je eigen stroom op en dankzij de goede isolatie hoef je beduidend minder te stoken. Op de lange termijn leidt dit tot een mooie besparing in de energieprijs. Op die manier betaalt het bedrijfspand zichzelf uiteindelijk terug.

Wil je graag meer weten over de prijs van een bedrijfspand? En overweeg je een offerte op te vragen? Dan vertelt Fraanje je graag over de mogelijkheden tijdens een vrijblijvend gesprek.

Wil je een bedrijfspand bouwen? Fraanje helpt graag!

Let op deze 4 zaken voor je start met bouwen

Voordat je start met de bouw van je bedrijfspand, is het belangrijk dat je goed nadenkt over diverse zaken. Op die manier ben je goed voorbereid en voorkom je teleurstellingen. Om welke zaken dit gaat, vind je hieronder:

1. Maak een begroting met je accountant

Kijk tijdens de voorbereiding altijd eerst naar de mogelijkheden op financieel gebied. Je kunt hiervoor het beste een begroting opstellen. Het is verstandig om hiervoor te zitten met je accountant en samen met hem of haar de mogelijkheden te bespreken. Een accountant kan middels forecasts en middels de huidige financiële cijfers een nauwe inschatting maken van welke begroting er mogelijk is. Je kunt je ontwerp en je plannen hier vervolgens op aanpassen. Zo weet je zeker dat je niet voor teleurstellingen komt te staan. Fraanje kan je helpen bij het juiste ontwerp en de inzet van het beschikbare budget middels het maken van van een raming voordat het definitieve ontwerp gemaakt is.

2. Denk goed na over de inrichting van het pand

Denk vooraf goed na over de inrichting van het pand. Bepaal van tevoren waar de trappen of liften komen, hoeveel werkplekken je nodig hebt, waar de kantine komt en hoe groot die moet zijn en waar de belangrijkste ingangen en uitgangen moeten worden geplaatst. Doe dit liefst in samenwerking met een architect of bouwkundig tekenaar

3. Houd rekening met personeelsgroei

Houd er rekening mee dat je de groei van je bedrijf moet meewegen in je beslissing. Het komt nogal eens voor dat ondernemers een prachtig pand laten bouwen, maar amper twee jaar later alweer moeten vertrekken omdat ze zo’n grote personeelsgroei hebben. Het is daarom beter om op de groei een pand te laten bouwen dan te kiezen voor een pand waarin je je huidige personeel precies kwijt kunt.

4. Creëer passief inkomen met verhuurbare ruimtes

Wil je graag extra geld verdienen als ondernemer? Dan kun je er ook voor kiezen om je bedrijfspand uit te breiden met verhuurbare vergaderzalen, presentatieruimtes of opslagruimtes. Je creëert op die manier een passief inkomen en stelt je tevens op als een ondernemershub waar meerdere zakenlieden en professionals kunnen samenkomen. Dit is goed voor de portemonnee, maar ook voor de business en je reputatie als ondernemer.

Heb je al bouwplannen? Ook dan helpen we graag

Het komt regelmatig voor dat ondernemers ons benaderen omdat ze een bedrijfspand willen laten bouwen. Soms beschikken ze reeds over een plan of zelfs een ontwerp van de architect. Ook in zo’n geval denken we bij Fraanje graag met je mee over de mogelijkheden. Zo nemen we de bouw voor je uit handen en overleggen we met de architect over de benodigde functionaliteit en toepassing. Natuurlijk denken we ook mee over de mogelijkheden met betrekking tot duurzaamheid en kostenbesparing.

Bedrijfspand bouwen? Vraag een offerte aan bij Fraanje

Fraanje denkt graag met je mee over de wensen en eisen die je hebt voor je bedrijfspand. Wij kunnen je van A tot Z ontzorgen in de ontwikkeling, de bouw en oplevering van het pand. Dat doen we met oog voor kostenbesparing, duurzaamheid en toekomstbestendigheid. Een fijne en functionele werkplek staat daarbij te allen tijde voorop. Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Neem contact op via onderstaande button.

Neem contact op