Kantoor verbouwen: een gestructureerde aanpak zonder overlast

Je wilt een fijne werkomgeving voor je personeel. Een omgeving waar medewerkers zich thuis en veilig voelen. Een omgeving waar hard wordt gewerkt maar waar ook ruimte is voor ontspanning. Een kantoor waar ruimtes op de juiste manier worden benut en gebruikt. Want een prettige werkomgeving komt tenslotte de productiviteit ten goede. Is jouw kantoor verouderd of sluit het niet meer aan bij de huidige manier van werken? Wij pakken jouw kantoorrenovatie graag grondig aan. Tijdens het verbouwen van jouw kantoor wil je het liefst dat ‘de winkel’ open blijft. Daarom maken wij als aannemer samen met jou een goed doordacht verbouwingsplan en gaan we voor een gestructureerde aanpak. Zo is de overlast minimaal en weet jij wat je tijdens de kantoor verbouwing kunt verwachten.

Meer informatie over aannemersbedrijf Fraanje

NEEM CONTACT OP

Een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk en dat is met project 'kantoor verbouwen' niet anders. Door vooraf allerlei zaken goed te inventariseren voorkom je ‘verrassingen’ tijdens de verbouwing. Denk hierbij aan brandveiligheid en eventueel achterstallig onderhoud van jouw kantoor. Een technische tekening van het gebouw is ook van grote waarde, zo zien wij hoe technische installaties in het verleden zijn aangebracht. Een kantoorrenovatie is ook hét moment om kritisch te kijken naar het energielabel van jouw pand. Zijn er mogelijkheden om te verduurzamen? Denk hierbij aan het toepassen van ledverlichting, betere isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp of energiezuinige ketel. Bij een grootschalige kantoor verbouwing betrekken wij in de ontwerpfase onze architect bij het project. Samen met de andere collega's van onze tekenafdeling kijken we hoe jouw ideale kantoor vormgegeven kan worden.

Tijdens de voorbereiding bepalen we samen of het mogelijk is om tijdens de verbouwing de werkzaamheden van medewerkers op het kantoor voort te zetten. Dit is afhankelijk van de grootte en aard van de verbouwing. Mocht doorwerken niet mogelijk zijn dan verhuizen jullie tijdelijk naar een ander pand, of maken medewerkers gebruik van een flexibele bedrijfsunit op het terrein. Hier kan een deel van het personeel tijdelijk werken zonder last te hebben van de verbouwing van jouw kantoor.

Kantoor verbouwen? Wij ontzorgen jou tijdens het gehele traject. 

Kantoor verbouwen: betrek medewerkers vanaf het eerste moment

De inrichting van een ideale werkomgeving is in de afgelopen jaren flink veranderd. Mensen zijn flexibeler gaan werken en je kantoorbezetting is niet iedere dag gelijk. 

Een kantoor verbouwen gaat nooit onopgemerkt voorbij. Maar door medewerkers vanaf moment één te betrekken bij de verbouwing zal er minder weerstand zijn tegen eventuele overlast. Iedereen weet wat en waarom er zaken gebeuren. Betrek (een deel van) jouw medewerkers dus al bij de ontwerpfase. Hoe ervaren zij de huidige ruimte? Wat zijn hun behoeften? Waar zien zij mogelijkheden? Hebben zij behoefte aan een vaste werkplek of willen zij graag flexibele werkplekken hebben? Zo wordt het verbouwen van het kantoor een gezamenlijk project. 

waar je op moet letten bij een huurpand

Ben jij de eigenaar van je jouw kantoorpand dan bepaal jij zelf wat er gebeurd. Maar huur jij een kantoorruimte en wil je je kantoor verbouwen dan ben je afhankelijk van de verhuurder. De eigenaar van het pand moet altijd toestemming geven voor de verbouwing. Als het gebouw door de verbouwing blijvende schade oploopt of het pand wordt minder waard dan kan de eigenaar weigeren om toestemming te geven. Maar wordt het pand meer waard en is het een waardevolle investering dan werkt de verhuurder waarschijnlijk graag mee. Vervolgens komt de vraag, wie gaat deze kantoor verbouwing betalen? Afhankelijk van de aard van de verbouwing zal de verhuurder een gedeelte of de gehele kosten voor zijn rekening nemen. Aan onze kant zorgen wij voor een uitgebreide offerte, zodat jullie weten waar jullie aan toe zijn.  

Wie is Fraanje?

Fraanje is een aannemer en bouwbedrijf werkzaam in Zuid-West Nederland. Wij realiseren zelfstandig bouwprojecten voor zowel zakelijke als particuliere opdrachtgevers. Onze vakmensen hebben een grote betrokkenheid bij iedere project. Of het nu gaat om nieuwbouw of een verbouwing, we denken proactief mee. Wij vinden dat de gebouwde omgeving altijd veiliger, gezonder en duurzamer kan. We hebben een samenwerking met vaste partijen zodat we snel kunnen schakelen. Meer weten over onze manier van werken en wat wij voor jou kunnen betekenen als het gaat om een kantoorrenovatie? Neem contact met ons op.

  NEEM CONTACT OP