19 maart 2021
Naar nieuws overzicht

Stagiair Sander Geluk

Mijn naam is Sander Geluk, ik ben 21 jaar en ik ben 4de jaars bouwkunde student aan de HZ University of Applied Sciences. Momenteel zit ik in mijn afstudeerperiode, waarvoor ik stage loop/afstudeer bij Fraanje op de afdeling RiantHuis.

De eerste stagedag verliep goed. Ik kon gelijk beginnen met het verzamelen van informatie voor mijn onderzoek. In de eerste week kreeg ik ook veel begeleiding van Benjamin om een goede start te maken aan de afstudeerperiode.

Voor mijn afstudeerperiode was ik op zoek naar een architectenbureau of een (groot) bouwbedrijf waar ik me verder kon ontwikkelen op het gebied van architectuur en/of ontwerpen. Op LinkedIn stond een vacature voor een Junior BIM-Modelleur. Ik heb hierop gesolliciteerd met de vraag of dit te combineren viel met mijn afstudeerperiode. Tijdens het kennismakingsgesprek met Benjamin Steenbeek bleek dat ontwerpen meer mijn voorkeur heeft. Vervolgens hebben we samen gekeken naar een mogelijke onderzoeksvraag die daarmee te maken had.

Tijdens het afstuderen doe ik onderzoek naar de criteria waaraan het ontwerp voor de huisvesting van de doelgroep moet voldoen die vanuit de Randstad naar Zeeland toe trekt. Aan de hand van het onderzoek wordt een (basis)ontwerp gemaakt waarmee Fraanje zich goed kan profileren bij de Randstedelingen die naar Zeeland toe trekken. Hiervoor zal ik eerst een deel marktonderzoek uitvoeren dat gevolgd wordt door een deel ontwerpen.

Aangezien mijn ambitie vooral ligt bij architectuur en ontwerpen kijk ik het meeste uit naar het maken van een ontwerp dat voldoet aan de woonwensen en dat past bij RiantHuis. Ik hoop met mijn ontwerp dan ook iets toe te voegen dat RiantHuis nog niet in het assortiment heeft.

WIl je ook stage lopen bij Fraanje? Neem dan contact met ons op.