4 juli 2023
Naar nieuws overzicht

Op pad met Ewout: uitvoerdersstage

Ewout (18 jaar) studeert bouwkunde aan de Avans in Tilburg en is bezig met zijn eerste jaar. Ewout komt uit Goes en zag dat Fraanje aan het bouwen is in Goes bij Aria. Fraanje was dan ook het eerste bedrijf waar hij aan dacht toen hij moest kiezen voor een stagebedrijf. Hij loopt nu stage bij project De Dalwachters in Bergen op Zoom.

Stage lopen op de bouw

Tijdens een stage zie je hoe de theorie in de praktijk wordt toegepast. “Door het in de praktijk te zien begrijp ik veel beter waarom en hoe de werkzaamheden uitgevoerd worden. Ik help ook mee met veel verschillende soorten werkzaamheden. Ik mag alles van dichtbij meemaken en zie de gebouwen de lucht in gaan. Je ziet van niets iets worden en dat is heel gaaf!”

Alle ruimte bij Fraanje

De keuze voor een stage bij Fraanje is voor Ewout de juiste keuze geweest. “De Dalwachters is een divers project en dat maakt het een uitdagende stage geeft hij aan. Daarnaast ervaart hij veel vrijheid bij Fraanje. “Ik krijg alle ruimte om aan te geven wat ik graag wil zien en leren, zodat ik alles uit mijn stage kan halen.”

“Je leert de koper kennen en ziet hoe blij ze zijn. Dat maakt het speciaal”

En je collega’s?

De collega’s van Ewout staan altijd open voor vragen en helpen elkaar met plezier, waardoor Ewout veel kan leren over het vak. “Mijn stagebegeleider is altijd aanwezig, waardoor ik de begeleiding krijg waar ik behoefte aan heb.” Daarnaast bieden de collega’s Ewout de kans om het hele proces van dichtbij te zien. Daarom heeft Ewout mee mogen lopen met kopersbegeleidster Paula Albertema. “Dat vond ik echt leuk om te doen. Je leert de koper kennen en ziet hoe blij ze zijn met wat jij voor ze aan het maken bent. Dat maakt het speciaal.”

Niet mauwen, maar bouwen!

Belangrijk tijdens zijn stage vindt Ewout ook de sfeer. Er hangt een gezellige en nuchtere sfeer en er wordt altijd hard gewerkt. Gelukkig is er altijd ruimte voor een grapje. En zoals op de bouwplaats weleens wordt gezegd: “Niet mauwen, maar bouwen!”. Dat is iets wat Ewout ook echt terugziet tijdens zijn stage.