21 juli 2023
Naar nieuws overzicht

Op pad met Sonny: stage assistent uitvoerder

Sonny Aarnoutse (21 jaar) heeft zijn eerste jaar van de studie Bouwkunde aan de Hogeschool Zeeland afgerond. Sonny liep stage als assistent uitvoerder in Middelburg. Hier bouwde Sonny mee aan een zorgcentrum voor dementerende ouderen.

De keuze voor Fraanje

Met het zoeken naar een stage was Sonny op zoek naar een stage die bij hem past. Hij koos voor Fraanje, omdat Fraanje een familiebedrijf is waarbij ontwikkeling voorop staat. Vanaf zijn eerste stagedag voelde Sonny zich welkom binnen het team. “Ik ben terecht gekomen in een warm bad. Ik werd gelijk serieus genomen, betrokken bij het project en kon gelijk aan de slag. Fraanje gaf mij het gevoel een gelijkwaardig onderdeel te zijn van de organisatie in plaats van een stagiaire.”

Hoe zie je dit terug tijdens jouw stage?

“Het doel is samen iets goeds op te leveren waarbij we goed kunnen samenwerken. We kunnen alles tegen elkaar zeggen met als doel elkaar te helpen en van elkaar te leren. Samen kijken we hoe we iets het beste op kunnen lossen. Maar het belangrijkste is dat het fijn is om samen te werken. Dan leveren we ook de best mogelijke kwaliteit!”

“Iedereen is hier gelijk en moet fijn met elkaar kunnen werken!”

Een huiselijke sfeer

Om fijn te kunnen samenwerken vindt Sonny een goede sfeer belangrijk. “Iedereen is hier gelijk en iedereen moet hier fijn kunnen werken. Daarom investeren we tijd in elkaar door ook een goede band met elkaar te hebben op persoonlijk gebied. Er is ruimte voor humor, dat maakt het werk menselijk. Er hangt een huiselijke sfeer.” Dit resulteert in een stage waarbij Sonny iedere dag met plezier naar de bouwplaats komt en met een voldaan gevoel terug naar huis keert.

Aandacht voor school

Tijdens zijn meewerkstage houdt Sonny zich bezig met het bewaken van de planning, het in goede banen leiden van werkzaamheden en het oplossen van problemen. Daarnaast voert hij ook verschillende opdrachten uit voor school. “Mijn stagebegeleider vindt het belangrijk dat ik genoeg tijd besteed aan mijn opdrachten. Wanneer er vanuit Fraanje extra opdrachten waren voor mij, werd er eerst gevraagd of dit lukte naast mijn schoolopdracht. School gaat voor. Bij de taken die ik vanuit Fraanje kreeg werd er goed op gelet dat deze aansluiten bij mijn schoolopdracht.
Op deze manier haal ik het meeste uit mijn stage.”

Kennis uitbreiden en overdragen

In de 2,5 maand die Sonny stage loopt bij Fraanje heeft hij veel geleerd. Om zijn kennis uit te breiden als uitvoerder heeft hij ook bij andere projecten mee mogen lopen. Daarnaast heeft hij zijn kennis ook al mogen overdragen aan 2e-jaars techniekleerlingen van het Calvijn College tijdens een interactieve presentatie.