6 april 2023
Naar nieuws overzicht

Op pad met Evianne: stage Service & onderhoud

Vandaag is afstudeerstagiaire Roan op pad met Evianne. Evianne is stagiaire op de afdeling Schade & Herstel. Ze voert momenteel haar eerstejaarsstage uit vanuit de opleiding Management. Wat zijn Evianne haar ervaringen tijdens haar stageperiode?

Even voorstellen

Evianne komt vanuit haar Managementopleiding aan de Hogeschool Rotterdam voor haar stage van vijf maanden het team Schade & Herstel ondersteunen. Voordat ze management is gaan studeren, heeft ze eerst een sprintopleiding mbo zorg gevolgd. Toch ontdekte ze dat haar hart meer bij management ligt. Voor haar stageopdracht doet ze onderzoek naar het facturatieproces en het optimaliseren van dit proces.

Voor elkaar klaarstaan

Als je op zoek bent naar een stage waar je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt, maar waar ook iedereen altijd bereid is om te helpen. Dan ben je bij Fraanje aan het juiste adres, volgens Evianne. “Ik word niet hele dagen gecontroleerd, ik mag gewoon lekker aan de slag. Als ik hulp nodig heb, hoef ik het maar te vragen en dan word ik gelijk geholpen. En als ik iets nodig heb? Het is zo geregeld. Ze staan echt voor me klaar!”

En dat valt Evianne ook op aan Fraanje. “Binnen Fraanje gaan ze voor kwaliteit, maar het personeel staat altijd op één. Iedereen gaat voor een goed resultaat.” En dat ziet Evianne ook terug in de sfeer die er hangt, nuchter en gezellig. “Maar iedereen werkt altijd wel door”.

“Hier ligt de focus op wat voor nieuwe kijk ik kan brengen.”

Leren van de stagiair

De begeleiding tijdens de stage is voor Evianne precies goed. Er worden veel mogelijkheden geboden om verder te ontwikkelen, er wordt de tijd genomen om haar onderzoek van feedback te voorzien en ze hoeft niet lang te wachten totdat ze geholpen wordt. Evianne merkt dat er hier een andere mentaliteit hangt als het om stagiaires gaat dan ze had verwacht. “Bij Fraanje vinden ze het leuk als je stage komt lopen en zijn ze benieuwd wat je als stagiair komt brengen. Hier ligt de focus niet op wat zij mij moeten leren, maar juist ook wat voor nieuwe kijk ik in kan brengen.”

Welkom voelen

Dit zorgt er ook voor dat Evianne zich niet als stagiaire hoeft te voelen. Al vanaf het begin werd ze warm ontvangen. “Toen ik aan het begin van mijn stage met de mannen van Verbouw & Service ging zitten had ik niet gezien dat er een tegel tegen de muur stond. Die stootte ik natuurlijk weer om. Iedereen moest heel hard lachen en maakte er een grapje van. Ik voelde me niet schuldig en dat hoefde ook niet. Ze gaan met zulk soort situaties grappig om en dat maakt dat ik me welkom voel!”

Veel overeenkomsten

Ondanks dat we allebei een ander soort stage uitvoeren en op een andere afdeling, merk ik veel overeenkomsten. Iedereen staat voor je klaar om je te helpen en ze zijn echt nieuwsgierig wat je als stagiair kan brengen. Laat maar zien welke kennis je op hebt gedaan op school. En dat zien we ook beide terug in het onderzoek wat we uitvoeren. Iedereen is oprecht nieuwsgierig naar de vordering en waarderen het enorm dat wij hier de tijd voor nemen.