25 augustus 2023
Naar nieuws overzicht

Ieder z'n vak: de receptie

Wat de dames van de receptie doen? In elk geval niet wachten tot de telefoon
gaat of tot dat er iemand aan de balie staat. Zij doen zoveel meer dan dat!

Foto boven: Dorothy de Queljoe (links) en Caroline van der Poel (rechts)

Dorothy werkt nu 23 jaar bij de receptie. Samen met Caroline, die ook al 8 jaar in dienst is als receptioniste, vormen zij met veel plezier 'team receptie'. “Onze werkzaamheden zijn heel divers. Vanzelfsprekend vallen hier de ‘standaard’ receptiewerkzaamheden onder, zoals het beantwoorden van de telefoon, het ontvangen van bezoekers, de mailboxen bijhouden. Veel taken die wij uitvoeren zijn ad-hoc. Dit zorgt ervoor dat ons werk heel afwisselend is.”

En wat doen jullie nog meer?

“Buitenom onze standaard receptietaken ondersteunen wij ook andere afdelingen.” Zo ondersteunt Dorothy de afdeling Inkoop met de jaarcontracten en HR door het opgeven van collega’s voor (herhalings-)cursussen. Ook bestelt zij de opleveringspresentjes en geboortecadeaus, maar ook het drukwerk, de kantoorartikelen en de koffiebenodigdheden. Verder plant Dorothy ook regelmatig afspraken in voor de collega’s van de ZPF.

Caroline combineert haar werk met de werkzaamheden voor de afdeling
Marketing & Communicatie. Zij beheert dagelijks de social media kanalen en geeft advertenties en presentaties vorm. Ook het organiseren van feestelijke momenten op de bouw behoort tot haar werkzaamheden.

Wat is jullie grootste uitdaging?

“Wij weten op voorhand niet hoe de dag gaat lopen en we moeten snel kunnen schakelen. Als er bijvoorbeeld storm is geweest dan staat de telefoon roodgloeiend en schieten de overige werkzaamheden er wel eens bij in. Dit zorgt ervoor dat het op dat moment heel chaotisch kan zijn. Dat is een uitdaging, maar ook juist het leuke van ons werk. Hiervoor is het belangrijk dat wij goed op elkaar zijn ingespeeld. Dat zijn we gelukkig
ook en daar zijn we trots op!”

Wat vinden jullie het leukst aan jullie werk?

“Wij staan ook altijd klaar voor onze collega’s als zij vragen hebben of even een praatje willen doen. Het contact met onze collega’s vinden wij echt leuk. Wij durven wel te stellen dat wij de leukste collega’s hebben van heel Zeeland! Tijdens corona, toen iedereen thuis werkte, misten wij de aanwezigheid van onze collega’s.