20 februari 2023
Naar nieuws overzicht

Eerste stagedag Roan

Roan van Hekke is een vierdejaars communicatiestudente en komt de komende periode afstuderen op de Marketing & Communicatie afdeling van Aannemingsbedrijf Fraanje. Hoe heeft Roan haar eerste werkdag ervaren? En wat waren haar eerste indrukken?

De eerste dag van mijn afstudeerstage bij Fraanje, spannend! Zenuwen zijn nergens voor nodig, want zodra ik binnenstapte werd ik hartelijk ontvangen en wisten ze gelijk voor wie ik kwam. Ik voelde me gelijk welkom. Het eerste gevoel zit dus wel goed. We starten de dag met een bakje koffie en een korte kennismaking.

Tijd voor koffie

Tijdens de koffiepauze om half 10 zie ik pas echt hoe gezellig het is. Collega’s komen samen in de kantine en onder het genot van vers fruit en peperkoek leer ik al wat nieuwe collega’s kennen. Iedereen is gezellig met elkaar in gesprek en hier en daar wordt hard gelachen. De collega’s zijn oprecht geïnteresseerd in wat ik kom doen en daarom voel ik me echt welkom.

Iedereen staat voor je klaar

Na de koffiepauze is het tijd voor een voorstelrondje langs alle collega’s en een rondleiding door het gebouw. Zoveel gezichten in één keer kan ik natuurlijk niet gelijk onthouden, maar niemand die dat verwacht. Ook al zijn de collega’s hard aan het werk, zodra ik me kom voorstellen is iedereen bereid even te luisteren naar mijn verhaal en ook iets te vertellen over wie zij zijn en wat ze doen. Tijdens het rondje zie ik dat de collega’s het leuk hebben met elkaar, af en toe en dolletje hebben, maar ook weer de balans weten te vinden om serieus aan de slag te gaan. En heb je hulp nodig? Dan staat iedereen voor je klaar. “Je loopt maar langs als je vragen hebt!” is de zin die ik vaak te horen kreeg. Dit is een goed begin van mijn afstudeeronderzoek, want ik weet dat ik me geen zorgen hoef te maken als ik er even niet uitkom. Er is altijd wel iemand die mij kan helpen.

“Dat is de Zeeuwse nuchterheid en gezelligheid die je goed terug ziet komen!”

Zeeuwse gezelligheid

Tijdens de lunch gaan we even een wandeling maken. Het is mooi weer dus een frisse neus halen en de benen strekken is nooit verkeerd. Gedurende de dag merk ik dat wanneer je aan het werk bent er altijd even hoi geroepen wordt als collega’s langslopen. Elkaar simpel begroeten zorgt er toch voor dat er een informele sfeer hangt en je binding hebt met je collega’s. En als er tijd is voor een praatje, dan kan dat altijd. Tijd vrijmaken voor elkaar, maakt dat het leuk is om met elkaar te werken. Dat is de Zeeuwse nuchterheid en gezelligheid die je binnen Fraanje goed terug ziet komen!

Op pad met Roan

Benieuwd hoe Roan de komende periode gaat ervaren? Volg Roan dan op onze socials!