16 juni 2022
Naar nieuws overzicht

DELTA RIDE FOR THE ROSES

11 juni hebben 13 collega’s 120km afgelegd tijdens de DELTA Ride for the Roses om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Na twee jaar uitstel wegens corona kon hét fietsevenement voor jong en oud op een prachtig zonnige dag plaatsvinden. 

Samen starten 

Onze collega’s zijn samen op het plein bij de Zeelandhallen vanuit het Fraanje startvak gestart. Rond 9u werd het startschot gegeven door gedeputeerde Jo Annes de Bat en is de groep vertrokken. Collega Cris Jan Kempe vertelt: “Vanaf het begin ging het eigenlijk heel hard, de voorrijders hebben 30 km/uur ingezet. Er zitten bij ons heel geoefende rijders tussen, maar ook mensen met minder ervaring. Enkele zijn zelfs voor dit evenement speciaal gaan trainen. We waren eigenlijk al vrij snel verdeeld in verschillende groepjes, maar je probeert natuurlijk wel in kleine groepjes bij elkaar te blijven.

Een prachtige route

Over de calamiteitenweg zijn de collega’s naar de ingang van de Westerschelde Tunnel gereden. Chris Jan: “Het was natuurlijk een unieke route door de heen-en-terug passage door de Westerschelde tunnel. Dat is heel bijzonder en iets dat je niet vaak meemaakt.” 

De route ging na de tunnel langs o.a. Hansweert, Wemeldinge en Kattendijke, bij enkele plaatsen stonden tussenstops met fruit en lekkers. Langs de Oosterschelde terug tot aan Wolfaartsdijk bleek een uitdaging, Chris Jan vertelt: “Dat was best een zwaar stuk, er stond gewoon volop tegenwind. Ik heb ook veel collega’s uit onze groep gehoord die na 90km ook het gevoel hadden dat de tank leeg was, waardoor het een tandje lager moest. Maar we hebben hem allemaal mooi uitgereden!  

Voor ieder een persoonlijke betekenis

Voor sommige is het een sportieve uitdaging, voor andere een vorm van team building. Chris Jan zegt: “Dit jaar waren er ook mensen bij die echt bewust voor iemand deze route afgelegd hebben. Ieder geeft natuurlijk een eigen invulling aan zon evenement. Dat maakt het ook zo mooi.” 

Fraanje sponsort

Natuurlijk dragen we als Fraanje ook graag ons steentje bij als sponsor. De opbrengst van dit evenement komt helemaal ten goede aan KWF Kankerbestrijding. Een goed doel wat we van harte steunen!

Trots op het team

We zijn super trots op onze collega's:  Arjan Bosman, Peter Hoogesteger, Chris Jan Kempe, Patrick Van der Kooij, David Lambers Heerspink, Henk Maas, Freddie Melaard, Joost Polderdijk, Marten van Ruitenburg, Martijn van Sabben, Marcel Schroevers, Raoul Vermeulen, Rudy Vos en Jan Sinke.