Woning renoveren: wat houdt dat in?

Steeds meer mensen laten hun woning renoveren. En dat is niet voor niets, want een woningrenovatie levert meer woonplezier op, leidt tot een duurzaam en eigentijds resultaat, en werkt waardeverhogend voor je huis. Ben je benieuwd wat er allemaal komt kijken bij een woningrenovatie? En wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Op deze pagina geven we je alle informatie die je nodig hebt.

MEER INFORMATIE

Wil je je woning renoveren?
Neem contact op:

(0113) 61 55 00

Neem contact op!

woning renoveren: wat houdt dat in?

Veel mensen denken bij de term woning renoveren dat dit draait om het opknappen van de woning. In veel opzichten is dit waar, maar een renovatie is meer dan enkel opknapwerk. Tijdens het renoveren van een woning breng je namelijk vernieuwingen en verbeteringen aan zonder dat de authenticiteit van de woning hierdoor afneemt. Authentieke details blijven hierdoor bewaard en daardoor gaat een renovatie dus niet ten koste van het karakter van de woning.

Vaak zijn renovaties bedoeld om verouderde woningen aan nieuwe normeringen te laten voldoen. Dit is belangrijk voor de leefbaarheid van de woning en daardoor ook voor het woongeluk van de bewoners zelf. Het renoveren van woningen vindt onder meer plaats bij woningen uit de jaren 30, de jaren 60 en de jaren 70. Het komt echter ook voor dat renovaties worden verricht bij oudere of juist nieuwere woningen. Enkele voorbeelden van renovaties zijn:

  • Het herstellen van de buitengevel in de originele staat

  • Het plaatsen van nieuwe muren

  • Het herstellen van een nok

  • Het isoleren van een woning

  • Het plaatsen van een cv-installatie

  • Het omkokeren van leidingwerk

  • Het plaatsen van isolerende beglazing

  • Het verduurzamen van de woning

  • Het vervangen van gevelkozijnen

  • Het renoveren van daken. 

Wil je meer weten over wat voor nog meer voor je kan betekenen? Bekijk onze pagina over onze 'Verbouw, Service en Onderhoud' dienstverlening en neem contact met ons op!

Wat zijn redenen om je woning te renoveren?

Mensen laten hun woning renoveren om uiteenlopende redenen. Maar wat we vaak zien is dat een renovatie nodig is om de woning weer leefbaar te maken. Zo zijn er mensen die in een schitterende jaren 30-woning leven, maar nog steeds niet over een moderne cv-installatie beschikken. Ook zien we vaak dat woningen die al wat ouder zijn, zeer slecht geïsoleerd zijn. Hierdoor moet er veel worden gestookt. Door de woning volledig opnieuw te isoleren, wordt deze veel zuiniger.

Een andere reden om een woning te renoveren, is omdat deze simpelweg in slechte staat verkeert. We praten dan vaak over de constructie of het geraamte van de woning. Ook komt het voor dat houtwerk aan het rotten is, dat er lekkage is vanuit het dak, dat de goten het water niet goed meer afvoeren of dat er nog enkelglas in de woning zit.

Het renoveren van een woning kan ook een luxeproduct zijn. Zo kun je ervoor kiezen om een prima woning nog beter te maken, of om een oude woning weer terug te brengen in de originele staat, maar wel met de moderne en energiebesparende voordelen die we vandaag de dag kennen.

Renoveren naar nul-op-de-meter-woning

Vanuit de overheid wordt duurzaam wonen steeds meer gestimuleerd. Er zijn diverse subsidies beschikbaar om zonnepanelen te laten plaatsen en je woning op andere manieren te verduurzamen. Ook worden mensen gestimuleerd om van het gas af te gaan. Dat is vandaag de dag geen gek idee, want de gasprijzen zijn enorm gestegen.

Het is niet voor elke woning mogelijk om deze te renoveren naar een nul-op-de-meter woning. Wel kan er naar worden gestreefd om een woning zo duurzaam mogelijk te maken. Dat bereiken we bij Fraanje door gebruik te maken van duurzame materialen en bouwmethoden, en door altijd te denken in kansen en mogelijkheden. Zo kan een huis al flink worden verduurzaamd door dubbelglas te plaatsen, nieuw isolatiemateriaal aan te brengen, het dak te vernieuwen en nieuwe kozijnen te timmeren.

Of en in hoeverre jouw woning kan worden gerenoveerd naar een nul-op-de-meter-woning laten we je graag weten tijdens een vrijblijvend gesprek. Daarin leggen we je uit wat de mogelijkheden zijn en hoe wij te werk gaan. Daarnaast kunnen we, indien je dit wenst, een schetsplan zodat je letterlijk een beeld krijgt van de mogelijkheden. Je weet daardoor precies wat je kunt verwachten qua kosten, werkzaamheden en resultaten. 

Wat zijn de kosten van een woningrenovatie?

De kosten van een woningrenovatie lopen sterk uiteen. Sommige mensen laten een kleine renovatie verrichten en zijn daardoor klaar voor enkele duizenden euro’s. Denk bijvoorbeeld aan het aanpassen van de kozijnindeling of het veranderen van de dakschuinte. Anderen laten hun hele woning aanpakken en betalen hier een ton of meer voor.

Ons advies bij Fraanje is om goed te kijken naar de investering die je kunt missen én naar wat dit je oplevert. Dat laatste draait niet alleen om hoeveel woongeluk je dit geeft, maar ook om wat een renovatie betekent voor de waarde van je woning. Als je woning hierdoor serieus in waarde stijgt en je hierdoor veel geld bespaart op gas- en stookkosten, dan is een woningrenovatie vaak een middel die op de lange termijn meer oplevert dan dat het kost.

Woning laten renoveren? Fraanje helpt je graag verder

Fraanje is een familiebedrijf dat veel waarde hecht aan duurzaam en maatschappelijk verantwoord werken. Dankzij onze focus op duurzame bouw, zijn wij een echte expert in woningrenovatie. We weten wat er voor nodig is om een woning weer op te knappen en voor de lange termijn bewoonbaar te maken.

Tijdens een vrijblijvend gesprek vertellen we je graag meer over de mogelijkheden en helpen we je met het maken van de juiste keuze. Ben je benieuwd geworden? Of wil je meteen een offerte opvragen? Neem dan contact op via onderstaande button.

Neem contact op