Naar alle projecten

Verbouw Johanneskerk, Serooskerke

Bij de Protestantse Gemeente Serooskerke hebben wij een uitbreiding en verbouwing mogen realiseren. De aanbouw is gesloopt en daar is een nieuwe aanbouw voor in de plaats gekomen met een keuken, consistorie, toiletgroep en een grote ontvangsthal.

Verder hebben wij enkele ruimtes binnen de kerk gerenoveerd.
Deze ruimtes hebben wij moderner gemaakt middels nieuwe glazen wanden en deuren, nieuwe tegelvloer et cetera. Daarnaast is er een doorgang gecreëerd van de kerkzaal naar de aanbouw.

De kerkzaal is gerenoveerd middels een nieuwe verhoogde betonvloer en daaroverheen een nieuwe tegelvloer. De oude consistorie hebben wij gerenoveerd. Deze is voorzien van voorzetwanden, nieuw plafond en strak gezet. Daarnaast hebben wij veel glazenpartijen toegepast zodat er veel licht is ontstaan in de ruimte. Daardoor kan je vanaf de hal door de consistorie naar buiten kijken. De oude gevels van de consistorie zijn opnieuw gevoegd, gevelkozijnen zijn opnieuw geschilderd, het dak is gerenoveerd en er zijn nieuwe hemelwaterafvoeren geplaatst. De oude consistorie is een ontmoetingsruimte geworden.

Tijdens de uitbreiding en verbouwing heeft de kerk tijdelijk zijn diensten gehouden in een ander kerkgebouw van hen. De eerste dienst heeft inmiddels plaats gevonden in de vernieuwde kerk.

Projectgegevens

Project

Verbouw Johanneskerk, Serooskerke

Locatie

Serooskerke, Zeeland

Architect

Fierloos Architecten

Opdrachtgever

Protestantse Gemeente Serooskerke

Startdatum

januari 2020

Opleverdatum

juni 2020