Naar alle projecten

Uitbreiding Hotel Van der Valk Middelburg

Van der Valk Hotel Middelburg heeft het bestaande hotel in de wijk De Mortiere uitgebreid. De uitbreiding was voornamelijk wenselijk om op het gebied van welness iets toe te voegen aan de voorzieningen. 

In juni 2010 opende Van der Valk Hotel Middelburg haar deuren. Fraanje was ook al betrokken bij de bouw van dit pand, dat 117 hotelkamers en suites, een restaurant, een bar en 11 zalen en boardrooms omvat. Naast het hotel is 1,6 hectare grond aangekocht om de uitbreiding te realiseren. In september 2019 is gestart met het bouwrijp maken van de bouwlocatie.

De uitbreiding is circa 53 meter lang en circa 15 meter hoog, en bestaat uit 4 bouwlagen. Op de begane grond bevinden zich welness faciliteiten als een sauna, zwembad en fitnessruimte, evenals behandelruimtes en een hotelbar. Op de eerste, tweede en derde verdieping zijn 48 hotelkamers te vinden. Buiten is er een stuk terras bijgemaakt. De uitbreiding is bovendien verbonden met de bestaande bouw middels een corridor van 32,5 meter lang.

Qua constructie is sprake van een betonnen casco in combinatie met kanaalplaatvloeren, inclusief kelderconstructie ter plaatse van het zwembad. De gevel bestaat uit metselwerk in twee kleuren: antraciet voor de plint, met daarboven oranjerood. Verder is er gebruik gemaakt van aluminium kozijnen. Dezelfde kleuren en materialen zijn gebruik als bij het originele gebouw, zodat het qua uitstraling echt één geheel is. Voor de corridor is gekozen voor aluminium vliesgevels die veel licht doorlaten, dit geeft een mooie open uitstraling.”

Het hotel is tijdens de bouw gewoon "in bedrijf" gebleven. 

MEER INFO?

Dit project is een van de vele utiliteitsbouw  projecten die we de afgelopen jaren hebben ontwikkeld. Wil je meer weten over deze specifieke expertise van Fraanje? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! 

Projectgegevens

Project

Uitbreiding Hotel Van der Valk Middelburg

Locatie

Middelburg

Startdatum

september 2019

Opleverdatum

januari 2021