Naar alle projecten

Schoollocatie, Ritthem

In het sfeervolle dorp Ritthem herontwikkelt Fraanje wij de voormalige schoollocatie aan de Zuidwateringstraat. Op de plek waar eerst de school ‘Rietheim’ stond, komt een kleinschalig woonhofje met de uitstraling van een boerenerf.

Contactpersoon

Schinkel de Weerd Makelaardij

Woning kopen!

Een ontwikkeling van A tot Z door Fraanje

Dit project is ontwikkeld door onze eigen projectontwikkeling en wordt eveneens gebouwd door ons eigen aannemingsbedrijf.

In totaal gaat het om zes woningen: een twee-onder-een-kapwoning en een rij van vier sociale huurwoningen. Het woonhofje gaat karaktertrekken krijgen van de woning-schuur typologie, zoals op historische boerenerven nog te zien is. De rij huurwoningen (de boerenschuur) is het zogenaamde Nye-Uus, zoals al gerealiseerd in diverse andere Walcherse dorpen.
De twee-onder-een-kapwoning heeft de uitstraling van de gemetselde hoofdwoning.

Dit woonhofje wordt omringd door hoge en lage hagen. Vanaf de Zuidwateringstraat komt er een doorkijkje naar het achterliggende land. Met name vanuit de achtertuinen van de tweekapper is er over een stuk land ruim zicht op de Louwerse Wegeling: een onverhard landbouwweggetje vol met wilgen. Het is prachtig wonen te midden van de natuur en landbouw.

Alle woningen in het plan zijn levensloopbestendig, met het volledige woonprogramma op de begane grond. De sociale huurwoningen realiseren wij in samenwerking met woningcorporatie Zeeuwland.

MEER INFO?

Dit project een van de vele projectmatige woningbouw trajecten die we de afgelopen jaren hebben ontwikkeld. Wil je meer weten over deze specifieke expertise van Fraanje? Neem van vrijblijvend contact met ons op!

 

Projectgegevens

Project

Schoollocatie, Ritthem

Locatie

Ritthem, Zeeland

Omvang

2 koopwoningen en 4 sociale huurwoningen

Architect

Sjaak Goud & Karen Nije

Opdrachtgever

Eigen projectontwikkeling.

Startdatum

mei 2023

Opleverdatum

augustus 2023