Naar alle projecten

Schoollocatie, Ritthem

In het sfeervolle dorp Ritthem herontwikkelen wij de voormalige schoollocatie aan de Zuidwateringstraat. Op de plek waar tot voor kort de school ‘Rietheim’ stond, zal een kleinschalig woonhofje gerealiseerd worden met de uitstraling van een boerenerf.

Contactpersoon

Schinkel de Weerd Makelaardij

Woning kopen!

In totaal gaat het om zes woningen: een twee-onder-een-kapwoning en een rij van vier sociale huurwoningen. Het woonhofje gaat karaktertrekken krijgen van de woning-schuur typologie, zoals op historische boerenerven nog te zien is. De rij huurwoningen (de boerenschuur) is het zogenaamde Nye-Uus, zoals al gerealiseerd in diverse andere Walcherse dorpen.
De twee-onder-een-kapwoning heeft de uitstraling van de gemetselde hoofdwoning.

Dit woonhofje wordt omringd door hoge en lage hagen. Vanaf de Zuidwateringstraat komt er een doorkijkje naar het achterliggende land. Met name vanuit de achtertuinen van de tweekapper is er over een stuk land ruim zicht op de Louwerse Wegeling: een onverhard landbouwweggetje vol met wilgen. Het is prachtig wonen te midden van de natuur en landbouw.

 Alle woningen in het plan zijn levensloopbestendig, met het volledige woonprogramma op de begane grond. De sociale huurwoningen realiseren wij in samenwerking met woningcorporatie Zeeuwland.

De twee-onder-een-kapwoning wordt verkocht door Schinkel de Weerd Makelaardij. Heeft u interesse, neem dan snel contact op met Ben de Weerd: 0118-460300

 

Projectgegevens

Project

Schoollocatie, Ritthem

Locatie

Ritthem, Zeeland

Omvang

2 koopwoningen en 4 sociale huurwoningen

Architect

Sjaak Goud & Karen Nije

Opdrachtgever

Eigen projectontwikkeling