Naar alle projecten

Renovatie woning Tholen

In Tholen heeft Aannemingsbedrijf Fraanje de renovatie van een woning mogen uitvoeren. Doorheen het hele proces werd er optimaal met de klant meegedacht om de woning zo goed mogelijk te verduurzamen. 

De klant kwam in contact met Fraanje om het dak te isoleren, nieuwe dakpannen te leggen en nieuwe gevelkozijnen te plaatsen. Projectleider Henk Lindhout is gestart met het onderzoeken van de spouw: "Hieruit kwam een constructiefout naar voren. De basis van de woning was eensteensmuur, dertig jaar geleden was hier een gevel rond gezet met variërende spouw-breedte (van 3 tot 9 cm). Kortom: het oude huis stond scheef en hier was een rechte muur rondom geplaatst." Gezien de staat van de gevel werd ervoor gekozen om de buitengevel te herstellen. Hierbij werd direct de wens van de klanten, namelijk een nieuwe verdeling van de kozijnen, uitgevoerd. 

Het proces

Vanuit oude referentie foto's van vroeger is er gekozen om de gevel indeling van toen terug te herstellen. De buitenschil van de woning, de buitenmuur, werd verwijderd. De fundering werd opgedikt en isolatie volgens de normen van nu werd in de spouw aangebracht. Er werd een nieuwe gevelsteen gebruikt en een onderhoudsvrije goot geplaatst. Het dak werd voorzien van nieuwe dakpannen, panlatten en dampopen folie. Tijdens de uitvoering werd een probleem met de dakkapel vastgesteld, deze werd tijdens de uitvoering deels gerenoveerd. 

Tijdens de eerste fase, de verwijdering van de buitenschil, kon de oude schoorsteen bekeken worden. Er werd een te verwachte probleemsituatie vastgesteld, zonder veel hak- en breekwerk is deze veilig gemaakt. 

optimaal wooncomfort

Een oude woning renoveren vraagt om maatwerk. Wat is nu slim? Buiten of binnen isoleren? Henk Lindhout: "In dit geval was het wenselijk om via de buitenkant de woning aan te pakken. Door de nieuwe gevel heeft het huis een compleet andere uitstraling. In principe lijkt het gewoon een nieuwe woning."

Op advies van de projectleider is er een paapse steen toegepast. De klanten zijn zelf nog gaan kijken naar een bestaande woning om de steensoort te kiezen. 

Tijdens de verbouwing werd er in de planning rekening gehouden met de weersomstandigheden. Daarnaast zijn er stof- en inbraakwerende wanden geplaatst om het de bewoners zo comfortabel mogelijk te maken tijdens de werkzaamheden.  

MEER INFO?

Van kleinschalig onderhoud tot een complete verbouwing: wij bieden kwaliteit waarop je kunt bouwen. Benieuwd wat Aannemingsbedrijf Fraanje voor jou kan betekenen? Of heb jij een uitdagende nieuw- of verbouw uitdaging voor ons? Neem vrijblijvend contact met ons op. 

NEEM CONTACT OP

 

 

Projectgegevens

Project

Renovatie woning Tholen

Locatie

Tholen

Omvang

60m²

Opdrachtgever

fam. De Koning

Startdatum

oktober 2022

Opleverdatum

oktober 2022