Naar alle projecten

Nieuwbouw kerkgebouw Gereformeerde Gemeente Nieuwdorp

Fraanje voert in opdracht van de Gereformeerde Gemeente te Nieuwdorp de ruwbouw van een nieuw kerkgebouw uit. 

In het gebouw worden zowel stalen- als houten gelamineerde spanten toegepast. 

De meeste kozijnen bij dit project hebben spitsbogen. Ter plaatse van het metselwerk start deze spitsboog met een natuursteen aanzetblok en eindigt aan de bovenzijde met een natuursteen sluitstuk.

Zowel de houtconstructie van de toren als de houtconstructie van het gehele dak wordt door de prefab-afdeling van Fraanje gemaakt. De toren van de kerk is 18,9 meter hoog.

start bouw

In oktober 2023 vond de officiële start bouw van nieuwbouw Gereformeerde Gemeente in Nieuwdorp plaats. Samen met de leden, bouwcommissie en kerkenraad is dit speciale moment niet geruisloos voorbij gegaan.

Voor basisschoolkinderen uit de kerk was een speciale rol weggelegd, in groepjes mochten ze met emmertjes beton storten op de bouwplaats. Na dit officiële moment was er een hapje en een drankje in Dorpshuis de Ammekore, met een presentje voor de kinderen voor hun inzet. Bekijk de foto's voor een impressie van dit moment. 

MEER INFO?

Dit project is een van de vele utiliteitsbouw  projecten die we de afgelopen jaren hebben gerealiseerd. Wil je meer weten over deze specifieke expertise van Fraanje? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! 

Projectgegevens

Project

Nieuwbouw kerkgebouw Gereformeerde Gemeente Nieuwdorp

Locatie

Nieuwdorp

Omvang

790 m2

Startdatum

oktober 2023

Opleverdatum

april 2024