Naar alle projecten

Nieuwbouw kantoor Fraanje, Lewedorp

Aannemingsbedrijf Fraanje mag voor eigen gebruik een nieuw kantoor en werkplaats bouwen. De nieuwbouw wordt gerealiseerd op de plaats van het huidige kantoor gebouw.

Het totale project is opgedeeld in twee bouwfases. In de 1e bouwfase wordt de bestaande houtafdeling en het bestaande kantoor gesloopt, dit sloopwerk maakt ruimte voor het nieuwe kantoor van 3 verdiepingen (begane grond, 1e en 2e verdieping). Wanneer het nieuwe kantoor (bouwfase 1) in gebruik is genomen, wordt gestart met de sloop van bouwfase 2. Bouwfase 2 betreft grotendeels werkplaats en een stukje kantoor ruimte.

De constructie opbouw bestaat uit een in het werk gestorte fundering op staal met hierboven een circulair opgebouwde staalconstructie in combinatie met kanaalplaatvloeren. De werkplaats (bouwfase 2) wordt voorzien van een in het werk gestorte begane grond vloer. De gevels en het dak worden uitgevoerd met een hoge isolatie waarde. Rc-waardes welke ver boven de huidige gestelde normen van het bouwbesluit uit komen. Dit in combinatie met triple beglazing en een moderne installatie zorgt voor een duurzaam pand met een zeer lage energie behoefte. Bij de keuze van de interne en externe afwerkingen zullen verschillende materialen worden gebruikt, met als achterliggende gedachte het zichtbaar maken van diverse bouwkundige thema’s. Dit alles zal zorgen dat er in en rondom het gehele gebouw een ‘’bouwwereld beleving’’ ontstaat. Ook wordt het kantoor voorzien van een moderne showroom/belevingsruimte, waar we onze klanten kunnen ontvangen. Daarnaast is het kantoor van alle gemakken voorzien, welke thuis horen in een fijn werkklimaat. Samenvattend een totaalplaatje wat Aannemingsbedrijf Fraanje klaar maakt voor de toekomst.

 

Projectgegevens

Project

Nieuwbouw kantoor Fraanje, Lewedorp

Locatie

Lewedorp, Zeeland

Architect

RoosRos Architecten

Opdrachtgever

Aannemingsbedrijf Fraanje BV

Startdatum

november 2022

Opleverdatum

oktober 2023