Naar alle projecten

Nieuwbouw Kantoor De Zeeuwse Verzekeringen

Het project is gerealiseerd  door Rothuizen volgens de BouwMeesterPro-methode, waarbij de architect de centrale positie heeft. Fraanje heeft in opdracht van Rothuizen BouwMeesterPro B.V. het casco bestek aangenomen. Hierbij hebben wie het casco skelet (vanaf bouwplaatsinrichting, grondwerk t.b.v. het gebouw, fundering, dragende binnenwanden en betonvloeren tot en met houten dakplaten) met houtskelet gevelvulling en de gevelbekleding, en daarnaast ook de coördinatie van het project in de ruwbouwfase uitgevoerd.

Het project is ontworpen door Rothuizen (Eefje Rikhof) volgens de principes van Passief Bouwen: zo heeft het gebouw een overstek, luifel en lamellen aan de zuidwest zijde om zoninstraling in de zomer te voorkomen en in de winter (of tussenseizoenen) de zoninstraling juist te benutten. Er is een grote glazen gevel en glasdak met vides, waardoor er veel daglicht tot diep in de kantoren komt. De centrale trap in de vide nodigt uit tot contact tussen de verschillende afdelingen binnen het kantoor. Samen met het gebruik van natuurlijke materialen; zoals vlas-isolatie met haar ademende werking, gelamineerde liggers en houten dakplaten met een hoge brandwerendheid en goede akoestiek geeft dit het kantoor een zeer prettig binnenklimaat. 

UNIEK EN DUURZAAM CONCEPT

In de HSB gevelelementen is isovlas isolatie toegepast. Dit is een materiaal dat bestaat uit een herwinbaar natuurproduct (vlas) met duurzame kwaliteit door de volgende eigenschappen:

  • herwinbaar en kort cyclisch hernieuwbaar,
  • recyclebaar, 
  • haalt CO2 uit de atmosfeer en slaat dit op, 
  • het product is van nature temperatuur- en vocht regulerend. 

In de HSB constructie is gebruik gemaakt van houten I-liggers (Finnjoists liggers of FJI liggers) die een veel betere sterkte- gewichtsverhouding dan standaard balkhout hebben waar lange lengtes en grote sparingen mee gemaakt kunnen worden. Door het slanke OSB lijf hebben de FJI liggers een geringe koudebrug en kunnen hiermee nog hogere Rc-waarden voor de HSB elementen behaald worden. *De installaties maakten deel uit van een ander bestek en zaten niet in onze opdracht.

BIJZONDER BOUWPROCES 

Een uitdaging in het bouwproces was het maken van het grote overstek aan de zuidwest zijde (de tweede verdieping kraagt in zijn geheel uit). Waar een onderstempeling naar het maaiveld (10 meter daaronder) gemaakt moest worden.

In de dakconstructie hebben we gelamineerde liggers i.c.m. houten dakplaten uit volhouten vuren lamellen samengestelde elementen verwerkt. Deze houten onderdelen waren direct ook eindafwerking, ze bleven dus zichtbaar, dit vroeg speciale aandacht en voorzichtigheid.

MEER INFO?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van bedrijfsbouw voor jouw organisatie? Wil je bijvoorbeeld een aantal nieuwbouw bedrijfsunits laten plaatsen of wil je een compleet nieuw bedrijfspand? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! 

 

Projectgegevens

Project

Nieuwbouw Kantoor De Zeeuwse Verzekeringen

Omvang

1.380m2

Architect

Rothuizen

Startdatum

september 2020

Opleverdatum

oktober 2021