Naar alle projecten

Aanbouw woning, Grijpskerke

Januari 2021 startte Fraanje bij de familie van Kapel met de aanbouw aan de bestaande woning. Deze levensloopbestendige aanbouw maakt het voor meneer en mevrouw van Kapel mogelijk te genieten van hun oude dag op hun geliefde en vertrouwde plekje in Grijpskerke. Waarom weggaan als je op deze manier vertrouwd kan blijven wonen?

Langer comfortabel blijven wonen met een aanbouw van Fraanje

Meneer van Kapel vertelt: “Mijn vrouw werkt nog, zelf ben ik met pensioen. Samen begonnen we na te denken over onze oude dag. We wonen op een fantastische plek hier in Grijpskerke: een heel fijn huis met een mooi ruime groene tuin. Al dit vraagt veel onderhoud. We zijn ons gaan oriënteren op de woningmarkt. Maar alles wat op ons pad kwam, vergeleken we met dit huis en geen huis was goed genoeg voor ons. Ook de makelaar verklaarde ons voor gek dit huis te willen verkopen. “

“Onze dochter en haar partner volgde onze zoektocht. Nu is onze dochter vaak bij ons, omdat haar partner veel van huis is voor werk. Het idee werd geopperd dat zij en haar man bij ons zouden intrekken in het huis. We vonden het daarbij wel belangrijk dat ieder ook zijn eigen plekje en privacy zou hebben. Zo ontstond de vraag naar een levensbestendige aanbouw: een plek voor mijn vrouw en ik waar we oud kunnen worden en dat op onze eigen geliefde stek

HOE ZIJN JULLIE BIJ FRAANJE TERECHT GEKOMEN?

“Aan ons huis hebben we vaker aangebouwd en dit deden we steeds met een vaste partner. Maar deze had een overvolle planning en adviseerde ons contact op te nemen met Fraanje. Ook bleek de tekenaar van onze eerdere aanbouwen samen te werken met Fraanje. Dus ook dit lijntje was al kort.”
“In de aanloop naar het project hadden we contact met dhr. Bosman, directeur van Fraanje. Vervolgens kregen we een vast team van projectleider, uitvoerder en bouwlieden. Samen bekeken we de mogelijkheden voor een duurzame en levensloopbestendige aanbouw.”

WAT HIELD HET PROJECT PRECIES IN?

“Aan onze garage is dus een levensloopbestendige aanbouw gebouwd van 18 meter lang. Hierin is een slaap/woongedeelte, badkamer, walk in closet en technische ruimte gecreëerd. De technische ruimte was nodig voor de verduurzaming die wij direct wilden doorvoeren. Zo is er nu een warmtepomp geplaatst waarmee we de aanbouw verwarmen of juist in een hete zomer verkoelen met de vloerverwarming die ook een koelstand heeft. Er komen nog zonnepanelen op het platte dak van de aanbouw, zodat ook de energie die de warmtepomp nodig heeft op een duurzame manier verkregen wordt. Verder is er mee gedacht aan een perfect leefklimaat met een continue doorstroming van frisse lucht.”

“Voor de afwerking van de buitenkant van de aanbouw is gekozen voor onderhoudsvriendelijk Populierenhout. Het is een moderne knipoog naar de zwarte potdeksel bekleding van de Zeeuwse boerderijen. Dit hout is gekookt waardoor we niet jaarlijks hoeven te schuren en beitsen. Nu oogt het mooi licht maar het zal nog verder oplichten door de zon.”

WAT KUN JE VERTELLEN OVER HET VERLOOP VAN DE BOUW?

“Wij kijken erg tevreden terug op het verloop van het project. De bouw startte in januari en is opgeleverd in april. Met een vast team werd er aan de bouw gewerkt. Zo werden de bouwlieden bekende van je en was het vertrouwd ze in je huis te laten . Dit gold ook voor de hond, die nog net niet de worst van de boterhammen van de heren afat. Projectleider Marten van Ruitenburg en uitvoerder Cornel Wagenaar waren voor ons het directe aanspreekpunt. Dit zijn vakkundige mensen die ook meedachten met vraagstukken die niet direct voor Fraanje waren. Zo adviseerde zij een andere opstelling van de badkamer waarbij zij nog bouwkundig advies gaven. De heren kijken verder, voorzien dingen en adviseren hierin.”

“Ook de manier waarop we werden betrokken bij de bouw hebben we als erg fijn ervaren. Tijdens de bouw was er continu open communicatie. In de weekenden ontvingen we een update van de planning voor de komende week. Ook werd de bouw voor ons tastbaar door een bezoek aan de werkplaats van Fraanje waar onze prefab deels werd gebouwd.”

Al met al kwam familie van Kapel toevallig bij Fraanje. “We zijn blij dat ons geadviseerd is met Fraanje te bouwen. We zijn erg trots op onze levensloopbestendige aanbouw! Hier kunnen we zeker 90 worden!”

 

 

 

 

Projectgegevens

Project

Aanbouw woning, Grijpskerke

Locatie

Grijpskerke

Opdrachtgever

Familie van Kapel

Startdatum

januari 2021

Opleverdatum

april 2021