Naar alle projecten

8 woningen Nye-Uus, Serooskerke

Het Nye-Uus is een uniek Zeeuws concept voor duurzame, sociale woningbouw. Geïnspireerd op het archetype in het Zeeuwse landschap: de zwarte zeeuwse schuur. 

Architectuur

De architect, Karin Nije, nam de langwerpige gepotdekselde Zeeuwse schuur als basisvorm. Die vorm blijkt in de praktijk op de verschillende plekken goed te passen. 

"Het ontwerp is zo puur Zeeuws, dat het zich makkelijk voegt in de omgeving"

De uitdaging was om een duurzame en betaalbare woning te ontwerpen voor de sociale huur die op zijn plek is in alle dorpskernen in Zeeland. Mijn antwoord was de vorm en het materiaal van een Zeeuwse schuur te gebruiken en hier licht aan toe te voegen ten behoeve van de woonfunctie." - Karin Nije, WTS Architecten

Prefab, maar flexibel in aanzicht en uitvoering

Het basis concept, de prefab bouw en het repeterend werk zorgt ervoor dat er snel en concurrerend gebouwd kan worden. Daarbij is deze conceptwoning energiezuinig en dus een woning voor de toekomst. Om te voorkomen dat er een eentonig straatbeeld ontstaat, is de uitstraling van de conceptwoning flexibel. Variatie van materialen in de afwerking geeft ieder project een eigen identiteit.

MEER INFO? 

Projectgegevens

Project

8 woningen Nye-Uus, Serooskerke

Locatie

Serooskerke, Zeeland

Omvang

8 Nye-Uus woningen

Architect

WTS Architecten

Startdatum

mei 2021

Opleverdatum

maart 2022