Naar alle projecten

11 patiowoningen St. Laurens

In Sint Laurens worden 11 patiowoningen gerealiseerd door Aannemingsbedrijf Fraanje. Deze woningen zijn ontworpen door Archikon en worden uitgevoerd in opdracht van Woongoed Middelburg.

Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar woonruimte wil Gemeente Middelburg nieuwe woningen realiseren. Binnen de grotere gebiedsontwikkeling van het dorp Sint Laurens ontwikkelt Woongoed 11 patiowoningen St. Laurens. Het plan omvat 11 patiowoningen met een gelijkvloers woonprogramma geschikt voor een oudere doelgroep. De woningen voldoen aan NOM en EPV.

DE ARCHITECTUUR

De nieuwbouwwoningen worden gebouwd aan de zuidzijde van Sint Laurens, grenzend aan het groene park op de locatie. De kracht van het ontwerp zit in de patio waaraan de woonkamer, eetgedeelte en keuken is geplaatst. De patio is een borrowed space en versterkt de ruimtelijke kwaliteit van de woning. De patio geeft licht en ruimte aan de woningen en door de verdiepingshoge ramen lijkt het alsof buiten en binnen samenvloeien. De woonkamer ligt als schakel tussen het park en de patio, je kunt van beide genieten.

De vormgeving met strakke volumes van metselwerk worden onderbroken door luifels van de entrees. De koppen van de volumes zijn zorgvuldig ontworpen zodat de woningen slank ogen in de wijk en maximaal groen toevoegen aan de publieke ruimte. De woningen zijn energieneutraal. 

MEER INFO?

Dit project is één van de vele projectmatige woningbouw trajecten die we de afgelopen jaren hebben ontwikkeld. Wil je meer weten over deze specifieke expertise van Fraanje? Neem van vrijblijvend contact met ons op!

 

Projectgegevens

Project

11 patiowoningen St. Laurens

Architect

Archikon

Opdrachtgever

Woongoed Middelburg

Startdatum

september 2023

Opleverdatum

juni 2024