13 juli 2022
Naar nieuws overzicht

Start bouw Zeeuwse Morgen in Middelburg

Aannemingsbedrijf Fraanje, Bogor Projectontwikkeling en Dunavast Development startten dinsdag 12 juli officieel met de bouw van het project Zeeuwse Morgen. De bouwstart werd op traditionele wijze ingevuld door de Zeeuwse Wasschappelse Heiploeg. 

Na de toespraken van het projecttean - Jan Bouter (directeur Bogor Projectontwikkeling), Aart Jan Verdoold (CEO Dunavast) en Marco Bosman (directeur Aannemingsbedrijf Fraanje) - werd een eerste paal geslagen met een oude zeewering heistelling. Het heiwerk werd verzorgd door een 12-tal personen die onder het zingen van heiliederen het werk uitoefenden met assistentie van kopers en het projectteam. Hierna volgde een korte toespraak van wethouder R. Schonis van de gemeente Middelburg. 

Het plan Zeeuwse Morgen voorziet in een specifieke woonvraag aan de rand van het centrum van Middelburg. Ook in Zeeland is de vraag groot naar duurzame woningen en in het bijzonder levensloopbestendige woningen. Het plan Zeeuwse Morgen voorziet daarbij ook nog eens in een keuze voor een duurzaam appartement of een onderscheidende patiowoning. 

Uit het verkoopproces is gebleken dat er een hoge interesse bestaat voor de patiowoningen: een concept dat kopers een keuze biedt en voorziet in een minder grote stap van onder andere vrijstaand wonen naar levensloopbestendig wonen. Met een complete woonverdieping op de begane grond en een kleine extra woonlaag op de verdieping kunnen kopers eerder, eventueel met het gezin, een stap maken naar een hoogwaardige nieuwbouwwoning. Zo kunnen ze nu comfortabel leven en in de toekomst. 

In de plint van het appartementengebouw is een maatschappelijke ruimte voorzien, waar bijvoorbeeld een fysiotherapeut of een huisarts een zorgfunctie voor de wijk kan uitoefenen. Tussen het appartementengebouw en de patiowoningen wordt in een groene omgeving een royale parkeervoorziening gerealiseerd voor de bewoners. 

HET PROJECT

Ontdek het hele project De Zeeuwse Morgen op de projectpagina.

MEER INFO?

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van dit nieuwsbericht, neem dan gerust contact met ons op via communicatie@fraanje.com