21 april 2022
Naar nieuws overzicht

Raymond over zijn baan als uitvoerder bij Fraanje

Artikel PZC, 20 april 2022

Raymond Elfrink is nog steeds blij dat hij zes jaar geleden de overstap maakte naar Aannemingsbedrijf Fraanje. “We hebben veel mooie projecten gemaakt en als ik door de regio rijd en ik kom langs een pand waaraan ik heb meegewerkt, voel ik mezelf echt trots. Dan denk ik: ‘Kijk, daar heb ik een steentje aan bijgedragen.’

Spreekwoordelijk dan, want zelf bouwen doet hij slechts sporadisch. Als uitvoerder is hij hoofdzakelijk aanspreekpunt op de bouwplaats en verantwoordelijk voor alle processen die komen kijken bij de totstandkoming van een project. “Dat begint al bij de tekeningen”, legt hij uit. “Soms zien we in de tekening dingen die nóg beter kunnen en dan overleggen we met elkaar hoe we dat het beste kunnen aanpakken. Vervolgens maken we een planning en bestellen we de materialen. Die planning maken is één ding, maar ik moet er ook voor zorgen dat hij actueel blijft, want in de bouw kan je altijd te maken krijgen met onvoorziene omstandigheden, zoals de stormen van de afgelopen tijd waardoor we minder konden doen dan we vooraf hadden ingepland of problemen in de levering. Als uitvoerder moet je dus wel flexibel zijn en altijd goed je koppie erbij houden. Uitvoerder in de bouw is een baan met veel verantwoordelijkheden, maar bij Fraanje krijg ik ook veel vrijheid om het werk op mijn eigen manier uit te voeren.” 

AANSPREEKPUNT

Op de vraag of hij veel op kantoor zit, schudt Raymond ontkennend zijn hoofd. “Nee, ik ben altijd op de bouwplaats. Ik heb daar wel een keet, want ik zit wel veel achter de computer, maar ik loop zeker de helft van de tijd rond op mijn bouwplaats. Daar ben ik het eerste aanspreekpunt, dus ik vind het belangrijk dat ik ook echt aanwezig ben. De samenstelling van het team verschilt per project, maar zeker als je langere tijd aan een project werkt, leer je elkaar beter kennen. En, ik moet zeggen dat de sfeer over het algemeen heel goed is bij Fraanje. Er wordt hard gewerkt, maar voor we de werkdag starten en in de pauzes hebben we het echt gezellig met elkaar.”

ARBEIDSVOORWAARDEN

Raymond gaat even verzitten en vervolgt: “De secundaire arbeidsvoorwaarden in de bouw zijn trouwens ook niet verkeerd. We hebben zes werkweken vakantie en daarnaast nog dertien vrije dagen. En dan reken ik de feestdagen niet mee, dus we hebben echt veel vakantie. Bovendien heb ik een auto van de zaak die ik ook privé mag gebruiken.”

ZEKERHEID

Fraanje Aannemingsbedrijf is een familiebedrijf en bestaat al meer dan honderd jaar. Het is dus echt een solide bedrijf en dat geeft zekerheid. Bovendien is Fraanje het grootste bouwbedrijf van Zeeland. “We hebben veel verschillende afdelingen en onze projecten zijn enorm divers, we doen nieuwbouw en verbouw, service en onderhoud en we bouwen grotere woningunits en bedrijfshallen. Bij zo’n groot bedrijf zijn er altijd mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen of door te groeien. Je kunt het aangeven als je een cursus wilt volgen en dan wordt er echt naar je geluisterd. Ik heb dat laatst zelf nog gedaan, hartstikke interessant. We hebben werk in overvloed, dus als je graag mooie dingen maakt, zou ik zeker onze bij vacatures kijken.”

Wil jij ook bij ons werken? Klik hier en bekijk de vacatures.