18 januari 2023
Naar nieuws overzicht

In de bouwlamp - Patrick Walhout

Patrick Walhout heeft vijf jaar geleden de overstap gemaakt naar Aannemingsbedrijf Fraanje. Als medewerker materieeldienst zorgt hij voor alles rondom het magazijn: dat het geordend is, dat iedereen de correcte materialen heeft, dat alles gekeurd is, dat de benodigdheden besteld zijn, enzovoort. Dit alles doet hij met een lach op zijn gezicht.

Gaaf om alles te regelen

Patrick kun je vaak terugvinden in het magazijn, dit is dan ook echt zijn omgeving. “Ik ben direct terecht gekomen in het magazijn. Vanaf de eerste werkdag had ik eigenlijk een goede band met de uitvoerders. Zij sturen een appje of bellen met de vraag: ‘Hé Patrick, kun je iets voor mij klaar zetten?’ en ik zorg ervoor dat het in orde komt. Het magazijn is een belangrijke spil, alles gaat hier langs: het reserveren van aanhangwagens, rolsteigers, kabels, etcetera. Zodra het werk of project klaar is komt het terug naar het magazijn en wordt het schoongemaakt, nagezien, herkeurd en gereed gemaakt voor het volgende werk." 

“Ik heb het hier echt naar mijn zin”, vertelt Patrick. “Je bent een beetje het visitekaartje van het bedrijf. Leveranciers, vrachtwagenchauffeurs, uitvoerders en kantoorpersoneel; iedereen komt wel eens lang bij het magazijn. Het werk op zich is ook behoorlijk gemoderniseerd, wanneer een bouw opstart zitten we met een heel team samen. Projectleider, uitvoerder, iemand van het ketenpark en ik. Binnen een uur of anderhalf maken we een plan van aanpak. Zo is er structuur en kan alles netjes van A tot Z geregeld worden. Dat is wel gaaf.”

Werk waar je energie van krijgt

Op de vraag wat hij zo fijn vindt aan het werk antwoordt Patrick: "Als je ziet hoe de uitvoerders reageren! Het is hard werken van ’s ochtend tot ’s avonds, maar het geeft je zoveel energie. Het materiaal voor iedereen klaarzetten en zorgen dat het geregeld is. Die leuke reacties van de mensen, een simpel berichtje met een duimpje of een ‘bedankt’ wanneer ze het ophalen, dat geeft mij zoveel kracht om door te gaan. Ik heb volgens mij het leukste beroep dat er is, daarom ben ik nooit chagrijnig.”

“Ik kan wel driftig zijn. Het werk moet gewoon klaar zijn, ongeacht hoe laat het wordt. Dit is echt geen 8 tot 5 functie en dat moet je ook niet willen. Als er om half vijf nog een vrachtwagen komt aanrijden terwijl je net aan het afsluiten bent... tja, dan moet je hen ook gewoon helpen. Je kunt moeilijk weggaan of vervelend zijn tegen de chauffeur. Gewoon even de schouders eronder zetten en positief met een glimlach uitladen.”

"Hoe wij hier met elkaar omgaan, dat is gewoon zeldzaam." 

“Ook de collega’s en directie zorgen ervoor dat ik dit werk met plezier doe. Hoe wij hier met elkaar omgaan, dat is gewoon zeldzaam. Er is vertrouwen, maar het is ook geven en nemen. Ik neem mijn verantwoordelijkheid en krijg er het vertrouwen voor terug. Ook qua contact met de directie. Op woensdagochtend, wanneer ik een bakje koffie drink, praat ik altijd nog even met Marco. Gewoon simpel, even fijn contact.”