1 december 2020
Naar nieuws overzicht

Hoofd Calculatie en Bouwkostendeskundige Leon Goedegebure

Leon Goedegebure is in januari 2016 begonnen bij Aannemingsbedrijf Fraanje als calculator. Hij koos destijds voor Fraanje omdat er goede doorgroeimogelijkheden waren. Nu is hij Hoofd Calculatie en Bouwkostendeskundige.

 

Hij was toe aan een nieuwe uitdaging. “Op dat moment stond er een vacature bij Fraanje als calculator woningbouw open. Ik heb, toen ik dat zag, een sollicitatie gedaan. Aannemingsbedrijf Fraanje is zeer bekend in Zeeland. Bij aanbestedingen kwam ik deze regelmatig tegen.” Hij wilde niet alleen calculeren voor de afdeling woningbouw maar graag voor meerdere afdelingen zoals bedrijfsbouw, utiliteitsbouw et cetera. De doorgroeimogelijkheden binnen Fraanje spraken hem voornamelijk aan. Bij zijn vorige werkgever had hij minder doorgroeimogelijkheden en minder uitdaging in zijn werk, doordat het bedrijf een stuk kleiner was dan Fraanje. “Bij Fraanje is dit wel mogelijk. Ze maken mooie en veel afwisselende projecten. Het kwam op mij over als een professionele partij, wat ook bleek uit mijn sollicitatiegesprekken.”

"De doorgroeimogelijkheden binnen Fraanje spraken mij voornamelijk aan."

Nu bijna 5 jaar later is Leon Goedegebure doorgegroeid tot Hoofd Calculatie en Bouwkostendeskundige. Hij werkt aan diverse bouwprojecten, van projectmatige woningbouw en appartementen tot utiliteitsbouw en bedrijfsbouw. Daarnaast zit hij in het kernteam van de inkoop en van de conceptwoning om hierover mee te denken en beslissingen te nemen. “Mijn werkzaamheden zijn heel divers. Deze bestaan uit het bijhouden van de calculatieplanning, kostenramingen maken op basis van schetsontwerpen, het bijwonen van bouwteams, het maken van calculaties voor diverse business units, aanvragen van offertes voor de calculatie via 12build en het digitaal meten via Bluebeam.”

Het leukste aan zijn werk vindt hij de bouwteamprojecten. Het in een vroeg stadium binnenhalen van het project, meestal samen met de directie, en daarna de begroting opzetten. Vervolgens is het zijn taak om ervoor te zorgen dat zij binnen het budget blijven wat zij daarvoor bepaald hebben middels de kostenraming. “Het samenwerken met het team bestaande uit bedrijfsleider, projectleider en eventueel uitvoerders, gaat altijd goed en is leuk om te doen.” Daarnaast vindt Leon de digitalisering in de bouw een leuke goede vooruitgang.

Wat Leon verder fijn vindt aan Fraanje is dat het echt een goede werkgever is. “Het is een warm en persoonlijk bedrijf, dat merk je aan de mindset van alle collega’s, inclusief de directie. Daarnaast wordt er goed naar je geluisterd en staan ze open voor verbeteringen.” Hij vindt het fijn dat zijn werk echt gewaardeerd wordt, daar haalt hij voldoening uit. “Natuurlijk zijn ze kritisch wanneer dat moet, maar dat mag je ook verwachten van een professionele organisatie. Ik ben trots op de kwaliteit die wij leveren en het feit dat wij de klant op de 1e plaats zetten.”

Wil jij ook werken in de bouw? Neem dan eens een kijkje bij onze vacatures