6 maart 2024
Naar nieuws overzicht

Goese leerlingen planten nieuwe bomen in Aria

Op woensdag 6 maart werd de Boomfeestdag ook in de Goese wijk Aria gevierd. Leerlingen van de school Zuidwesthoek hebben samen met wethouder Joan Veldhuizen diverse nieuwe bomen geplant. 

groen in de wijk

Om 11.00 uur verzamelden de 25 leerlingen van de school zich in de boerderij van Aria. Na een lekker drankje en stukje fruit mochten de kids aan het werk! Aan de Dulciaansingel bij de fietsbrug moesten namelijk verschillende bomen geplant worden, waaronder sierkers -, walnoot- en iepenbomen. 

Medewerkers van Idverde NL, Fraanje en Gemeente Goes hielpen de kinderen met het planten. 

voordelen van bomen

Het doel van de Boomfeestdag is om ervoor te zorgen dat elke basisschoolleerling minstens 1 keer in zijn of haar schoolcarrière een boom plant. 

Bomen hebben veel voordelen: 

  • Ze trekken nuttige insecten aan zoals vlinders en bijen. 
  • Ze hebben een positieve invloed op kinderen. Kinderen die opgroeien in het groen bewegen meer, ervaren minder stress en ademen schonere lucht in. 
  • Ze zorgen voor een natuurlijke airco. Straten waar bomen geplant staan zijn in de zomer kouder dan straten waar dit niet het geval is. 

vrolijke dag

Het werd een vrolijke dag in de wijk. Toevallig was kinderwethouder Nova één van de aanwezige leerlingen. Een leuk fotomoment met wethouder Joan Veldhuizen mocht dan ook niet ontbreken. Samen met de medewerkers van Idverde hebben ze een mooie boom geplant. 

MEER INFO?

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van dit nieuwsbericht, neem dan gerust contact met ons op via communicatie@fraanje.com