17 april 2022
Naar nieuws overzicht

Gastles basisschool "De Leeuwerik"

Een bijzondere les vond vrijdagochtend 1 april plaats in basisschool De Leeuwerik in Lewedorp. Directeur Martijn van Sabben (Fraanje Aannemingsbedrijf) stond samen met Mathé Koch (Koch Adviesgroep) een ochtend voor de klas. Het doel: de basisscholieren kennis laten maken met de wereld van de bouw. 

“Het is belangrijk om de jeugd al vroeg te enthousiasmeren voor techniek en voor de bouwsector in het bijzonder”. Mathé Koch, directeur Koch Adviesgroep. 
In totaal kregen 127 leerlingen van de lokale basisschool, verdeeld over drie groepen, de gastles over werken in de bouw. In de jongste klassen kwamen vragen zoals “Hoe bouw je een huis?”, “Hoe plaats je een raam?” en “Hoe ziet een bouwhelm eruit?” aan bod. Martijn van Sabben had tal van bouwmaterialen en -producten mee, deze werden belangstellend door de leerlingen onderzocht. 
 
"Het is mooi om een gastles te mogen geven op ons eigen dorp. Hopelijk komen ze later bij Fraanje werken!". Martijn van Sabben, directeur Aannemingsbedrijf Fraanje. 
 
De speciale gastles werd georganiseerd voor de projectweek op De Leeuwerik, welke dit jaar volledig in het teken stond van huizen en (ver)bouwen. Zo kon je in de gang een mini-makelaarskantoor aantreffen, hingen de klaslokalen vol foto’s en tekeningen van woningen en werden verschillende hoeken ingericht als bouwhoeken. De oudere leerlingen waren aandachtig aan het luisteren tijdens de presentatie van beide heren. Alle nuttige informatie mochten ze namelijk verwerken in hun eigen eindproject. Op het einde van de ochtend kregen alle leerlingen een Fraanje goodiebag mee naar huis. Voor alle klassen waren er ook speciale bouwpakketten, waarmee de leerlingen zelf onder begeleiding van de leerkracht een vogelhuisje in elkaar kunnen timmeren. 
 
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van dit nieuwsbericht, neem dan gerust contact met ons op via communicatie@fraanje.com