3 juni 2024
Naar nieuws overzicht

Fraanje Toertocht 2024

Zaterdag 1 juni vond de Fraanje Toertocht voor racefietsers van Fraanje en introducees plaats. De 2e editie was een uitdagende rit met een pittige wind en onderweg ook nog regen. Naast Fraanje collega's waren er ook fietsers van partner bedrijven (zoals Cladding Partners, Maas Jacobs, Kempenaars en Logus de Hoop) aanwezig. 

de route

Klokslag 9.00 uur startte de groep van 20 fietsers (9 Fraanje collega's en 11 introducees) aan de Fraanje Toertocht. Onze collega Chris Jan Kempe had zoals vorig jaar een mooie rit samengesteld. Deze keer ging de route vanaf het kantoor in Lewedorp richting Vlissingen. Na een stukje langs het water volgde een stevige rit naar het noorden, richting Vrouwenpolder, waar de fietsers onderweg veel tegenwind hadden (ongeveer windkracht 5). 

Na de tussenstop aan de strandparking in Vrouwenpolder, waar snel wat koffie gedronken en een koek gegeten werd, ging de groep verder richting Kortgene. Hier gingen ze bij Kats de brug over en boven Wolphaartsdijk terug naar het kantoor van Fraanje. 

de rit

Rond 12:30 uur was de groep weer terug bij het kantoor in Lewedorp. De rit van 83 kilometer was heel gevarieerd en gaf voldoende uitdaging voor de fietsers. Het weer zat niet helemaal mee - gelukkig wel beter als vorig jaar - in de buurt van Grijpskerke begon het te regenen, we kunnen dus niet spreken van een "zomer" rit. Het slechte weer haalde het tempo niet uit de groep, de fietsers hebben een gemiddeld tempo van 28,2 km / uur gehaald. 

afloop

Na afloop hadden de fietsers de gelegenheid om zich te douchen bij het kantoor van Fraanje, heerlijk na zo'n koude rit. Martijn van Sabben en Izaak van de Ketterij stonden daarna klaar met heerlijke soep (tomaat en kip) en broodjes met lekkere snacks. Kortom; een geslaagde rit en voor herhaling vatbaar!