22 augustus 2022
Naar nieuws overzicht

De werkdag van uitvoerder Jeroen

Jeroen Kaan is al ruim 10 jaar werkzaam bij Aannemingsbedrijf Fraanje. Na zijn opleiding bouwkunde mbo 4 is hij gestart als timmerman. Vier jaar later is hij doorgegroeid naar uitvoerder in de unit bedrijfsbouw. “Ik ben rond 2012 bij Fraanje gestart als timmerman, dat is echt een leerschool. Je komt dan direct in de praktijk. Mijn allereerste project als uitvoerder was het bouwen van drie graanschuren. Deze moesten toen in 12 weken klaar zijn, net voor het seizoen. Een uitdaging, maar zo’n mooi project.” 

“Fraanje is een groter bedrijf, dat is gelijk ook de reden waarom ik tien jaar geleden hiervoor koos. Je treft hier grote en mooie projecten. Wanneer ik terugkijk op het laatste decennia is het vooral de vrijheid en verantwoordelijkheid waarom ik nog steeds graag bij Fraanje werk. Daarnaast hebben we ook hartstikke leuke collega’s. Wat wil je nog meer?”

Het mannetje van alles

“Als uitvoerder ben je het mannetjes van alles. Jij bent het aanspreekpunt op de bouw, parate kennis is dus erg belangrijk. Je kunt natuurlijk niet alles weten, maar voor de start van de bouw lees je alle documentatie en plannen door. Na het opzetten van je eigen planning heb je de grote lijnen in je hoofd, waardoor je de meeste vragen direct kunt beantwoorden”

Op de vraag wat hij zo leuk vindt aan zijn werk antwoord Jeroen het volgende: “Ik ben dol op de uitdaging en afwisseling in het werk. In drie jaar tijd heb ik een vershal, auto garage en kantoor gebouwd. Er komt veel meer bij kijken dan je eerst zou denken, je stapt echt in het bedrijfsproces van de klant. Je denkt mee omtrent onderwerpen zoals routing, indeling, temperatuur, enzovoort. Soms start de (ver)bouw terwijl het bedrijfsproces nog gaande is, zoals bijvoorbeeld bij onze klant Unipharma in Middelburg. Hier zijn we in de bestaande situatie gaan slopen en hebben we tijdelijke wanden opgezet. Dat vind ik juist leuk, die uitdaging in mijn werk.”

Een typische werkweek bestaat niet

“Maandagochtend start ik altijd met een rondje over de bouw. Dit is ook het drukste moment, nieuwe onderaannemers melden zich en leveringen van materialen komen binnen. Dinsdagochtend is het bespreking, hierbij zit ik dan samen met alle onderaannemers die op dat moment aan het werk zijn op de bouw. Doorheen de week verzamelen we alle punten die we met elkaar moeten bespreken en dan lossen we het samen op. Het zorgt voor een open gesprek op de bouw, zonder dat iedereen voor alle kleine details elkaar constant belt. Het geeft echt rust in het team. Donderdag is vergaderdag, dan ben ik bijna een hele dag te vinden in de bouwkeet. Niet perse mijn favoriete bezigheid, maar wel heel belangrijk. Vrijdagmiddag is het voor iedereen op de bouw frietdag. Dat is echt traditie.” 

Het plaatje realiseren

“Ik krijg echt energie van het bouwproces op zich, en dan vooral het werken met mensen en het samen voor elkaar krijgen om dat plaatje te realiseren. Ik probeer zoveel mogelijk samen te werken met hetzelfde team, je hebt dan toch telkens hetzelfde aanspreekpunt en je weet wat je aan elkaar hebt. Dat is heel veel waard binnen het bouwproces. Je moet elkaar dan wel echt kunnen vertrouwen, dat is ook één van de kernwaarden van Fraanje. Dat kun je volgens mij alleen maar bereiken door transparante en eerlijke communicatie. Zeggen wat je van elkaar verwacht en verlangt. Je mag het natuurlijk ook met elkaar oneens zijn, maar dan moet je dat gewoon kunnen uitpraten.” 

“Ik geniet ook wanneer de klant tevreden is. Je bent altijd in een bedrijfsproces en in de omgeving van de klant bezig, de bouw heeft voor hen hoge prioriteit, ze kunnen soms wel dagelijks over de vloer komen. Dat zij tevreden zijn is voor mij heel belangrijk. Daarnaast waardeer ik ook de vrijheid en het vertrouwen dat je krijgt bij het realiseren van zo’n mooie projecten. Vanuit de werkgever wordt er ook serieus geluisterd naar onze vragen en wensen. We hadden als één van de punten in een eerder overleg aangeduid dat we nood hadden aan een eigen verrijker. Deze is er dan ook gewoon gekomen, het is erg fijn dat ze hier dan direct op reageren."

GA JIJ DE (BOUW)UITDAGING AAN?

Krijg jij ook energie bij het realiseren van het perfecte plaatje? Ben je net als Jeroen een klantgerichte uitvoerder met passie voor grote projecten? Of ga je graag op een andere manier met ons de (bouw) uitdaging aan?

 BEKIJK DAN SNEL ONZE VACATURES!