23 juni 2022
Naar nieuws overzicht

De werkdag van Projectleider / Werkvoorbereider Jordy

Jordy de Feijter werkt al meer dan 4 jaar als projectleider / werkvoorbereider op de afdeling RiantHuis bij Aannemingsbedrijf Fraanje. "In deze gecombineerde functie mag je zelf uitvoeren wat je daarvoor met de klant besproken hebt. Zo bereid ik zelf het project van A tot Z voor, bestel ik alle materialen die nodig zijn en zorg ik ervoor dat alle spullen op tijd bij de uitvoerder zijn.” 

Na zijn studie HBO Bouwkunde aan de HZ University of Applied Sciences ging Jordy eerst aan de slag als inkoper, maar hier miste hij het contact met de klanten en afwisseling in zijn werk. Daarom ging hij vier jaar geleden, na twee prettige gesprekken met HR en de bedrijfsleider, de mooie uitdaging bij Fraanje aan. Jordy vertelt: "Als projectleider is één van je hoofdtaken het contact met de klant. Na de goedkeuring van het ontwerp en het ondertekenen van de contractstukken komt het project op mijn bureau terecht. Dan ga ik samen met de klant tijdens verschillende werkbesprekingen de puntjes op de i zetten, hierbij kijken we naar materiaalkeuze en eventuele bijzonderheden in het project. We bespreken het verloop van het bouwproces en ik zorg ervoor dat al hun vragen en wensen beantwoord zijn.” 

 Op de vraag of er voldoende afwisseling in zijn werk is, antwoord Jordy enthousiast: "Jazeker! Ik heb een heel gevarieerde functie. De ene dag zit ik aan mijn bureau materialen te bestellen, de andere dag loop ik op de bouwplaats met de uitvoerder en de volgende dag mag ik een woning opleveren aan tevreden klanten. De combinatie van werkvoorbereiding, nauwe samenwerking met collega’s (binnen en buiten) en het contact met de klant - van werkbespreking tot oplevering - maakt dit een uitdagende en leuke functie.” 

De voordelen van Fraanje

“Een goede werk-privé balans vinden ze bij Fraanje erg belangrijk. Na het werk heb ik tijd om naar de sportschool te gaan, soms ga ik een rondje hardlopen of besteed ik tijd met vrienden en familie. Voor dit soort zaken zit ik bij Fraanje ook op mijn plaats! Ik krijg hier als werknemer goede secundaire arbeidsvoorwaarden, genoeg vrije dagen, gezellige team-uitjes en de mogelijkheid om mezelf verder te ontwikkelen.” 

“Werken aan jouw project!" (Vrijheid en verantwoordelijkheid)

De dag goed beginnen is van groot belang, daarom start Jordy zijn dag altijd met een lekker bakje koffie. Daaropvolgend controleert hij zijn mails: “De bouw is natuurlijk een dynamische wereld. Als projectleider / werkvoorbereider werk je nauw samen met de uitvoerder op de bouwplaats. Als de uitvoerder een uitdaging of probleem tegenkomt ga je samen in overleg, we bedenken een oplossing en zetten dit in gang. Dat is ook één van de leuke eigenschappen van deze functie: het nauwe contact met de uitvoerder en de vrijheid die je krijgt om samen alles te regelen. Je krijgt volledig de vrijheid en verantwoordelijkheid om een mooie woning neer te zetten voor de klant.” 

Ga jij de (bouw)uitdaging aan?

Wij geloven in specialiseren, zodat iedereen doet waar hij of zij goed in is. We kijken samen naar de mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen en door te groeien. Ben jij net als Jordy op zoek naar een afwisselende baan met veel vrijheid en verantwoordelijkheid? Of ga je graag op een andere manier met ons de (bouw) uitdaging aan?

Bekijk dan snel onze vacatures!