10 augustus 2022
Naar nieuws overzicht

De werkdag van projectleider Rudy

In 2015 is Rudy Vos in dienst gekomen als werkvoorbereider bij Fraanje, voorheen was hij al werkzaam als werkvoorbereider bij andere bouwbedrijven en bouwkundige voor de zorg. Nog geen drie jaar later is Rudy vanuit zijn rol als werkvoorbereider doorgegroeid tot projectleider bij projectmatige woningbouw en appartementen.
Hij vertelt: “Als projectleider bij Fraanje ben je van alle markten thuis. Bij grote projecten sta je aan het roer van een heel team werkvoorbereiders, uitvoerders en kopersbegeleiding. Maar bij een ander project doe je alles zelf en stuur je de werkvoorbereiding en uitvoering aan. Het is een heel diverse functie.” 

Binnen Fraanje werken we met verschillende expertises, dit zorgt ervoor dat je ook een duidelijke structuur hebt waarin je werkt. “Je hebt heel veel vrijheid in je rol als projectleider. Kom je er zelf niet uit of heb je advies nodig, dan kun je altijd bij je bedrijfsleider terecht. Daarnaast wordt je ook ondersteund door afdeling calculatie. Ook mooi meegenomen, bij eigen ontwikkelingsprojecten kunnen we al in het voortraject meekijken en -denken.”

Een eigen projectteam

“Wanneer een project opstart wordt het projectteam met werkvoorbereiding, uitvoering en kopersbegeleiding gevormd. Samen gaan we aan de slag om van de tekeningen werkelijkheid te maken. Een overall-planning wordt gemaakt; we kijken wanneer we onze materialen en onderaannemers nodig hebben, we bepalen wanneer opdrachtgevers/kopers bepaalde keuzes moeten maken en met de afdeling materiaalbeheer gaan we de bouwplaats inrichten. Alle materialen moeten ingekocht worden, dit wordt ondersteund door de afdeling inkoop. Met veel onderaannemers en leveranciers lopen inmiddels jaarcontracten, dit is natuurlijk extra handig voor ons. Zo kunnen we snel schakelen en direct  aan de slag!”  

9u30 is koffietijd!

“Ik breng de meeste tijd door op kantoor in Lewedorp. Ondanks de diverse afdelingen drinken we met z’n allen om 9u30 een bakje koffie. Het draait dan even niet om het werk. Tijdens de lunch is er altijd een hele groep die buiten even de benen strekt en een frisse neus gaat halen.”

Op de vraag of hij alleen maar werkt op kantoor, schudt Rudy zijn hoofd. “Nee, ik kom ook wekelijks op de bouw. In de keet bij de uitvoerder nemen we het werk door en stemmen we binnen het projectteam de lopende zaken af. We doen dan ook een rondje over de bouw, regelmatig samen met de uitvoerder. Je ziet dan in de praktijk het werk wat wij bedacht hebben. Kwaliteit en veiligheid zijn daarbij belangrijke zaken. Het werk moet op een veilige manier plaats vinden en hetgeen wat wordt gemaakt moet goed zijn en kloppen met de tekeningen en documenten.”

"We gaan het bouwproces ook evalueren, we kijken hoe het traject verlopen is en waar we kunnen verbeteren. Zo gaan we samen vooruit!"

Samenwerken is de essentie

Een goede projectleider is ook betrokken na de bouw. “Is het bouwproject klaar dan volgt de oplevering aan de klant. We gaan het bouwproces ook evalueren, we gaan kijken hoe het traject verlopen is en waar we kunnen verbeteren. Zo gaan we samen vooruit. Het mooie van bouwen is dat je het plaatje en de tekeningen die aan de voorkant zijn bedacht kunt omzetten naar de werkelijkheid, daar krijg je ook energie van als dat weer gelukt is.”

“Fraanje is een fijne werkgever. Het is een veelzijdig bedrijf, er komen dus grote en kleine bouwwerken voorbij. Je krijgt ook veel vrijheid, maar je kunt altijd terugvallen op je collega’s, we werken echt samen.” 

GA JIJ DE (BOUW)UITDAGING AAN?

Wij geloven in aanpakken en doorgroeien! Zodat iedereen de mogelijkheid heeft om te doen waar hij of zij goed in is. We kijken altijd samen naar waar jij naartoe wilt in je professionele loopbaan. Ben jij net als Rudy een veelzijdige projectleider? Of ga je graag op een andere manier met ons de (bouw) uitdaging aan?

BEKIJK DAN SNEL ONZE VACATURES!