11 maart 2024
Naar nieuws overzicht

De werkdag van Kevin

Kevin Bot is al bijna 3 jaar werkzaam bij Aannemingsbedrijf Fraanje als BIM-modelleur (tekenaar). In 2021 reageerde hij op de openstaande vacature van Fraanje. Enkele weken later, toevallig op 1 april, begon hij aan zijn eerste werkdag bij het bouwbedrijf. 

Kevin: “Ik heb zelf de opleiding HBO engineering (WTB) aan de HZ gestudeerd. Ik zag de vacature van Fraanje voorbijkomen en heb hier op gereageerd. Het eerste project wat ik bij Fraanje mocht doen was het verbouwen / moderniseren van de standaard RiantHuis woningen. Het eindresultaat daarvan zijn de woningen die je nu op de website van RiantHuis ziet. 

Een standaard werkdag begint voor Kevin met een bakje koffie. Wat er daarna gebeurt is altijd verschillend: “Zo kan ik bezig zijn met tekenwerk voor woningen, maar ook andere werken zoals hotels of appartementen kunnen voorbij komen. Vaak dient het tekenwerk voor de vergunningen of voor de werkvoorbereiders ter uitvoering. Op sommige dagen hebben we een bezoek aan de bouwplaats van interessante projecten in de agenda staan of hebben we overleg in diverse teams. 

Op de vraag wat belangrijk is in zijn functie reageert hij direct: “Het is belangrijk om als BIM-modelleur / tekenaar nauwkeurig te werk te gaan. Je moet ook praktisch inzicht hebben in het bouwproces, je bent namelijk digitaal de woning aan het bouwen. Je moet goed kunnen werken met het tekenprogramma en weten hoe je de wensen van anderen hiermee kunt realiseren. Het belangrijkste in mijn werk is oplossingen zoeken voor de problemen in het proces en deze haarfijn uitwerken. 

In zijn functie is Kevin werkzaam op het hoofdkantoor van Fraanje in Lewedorp op de afdeling tekenwerk: “Voor mij persoonlijk is het team waarin ik werk erg belangrijk. Ik wil graag samen met collega’s kunnen overleggen en socialiseren. Daarnaast zijn uitdagingen in het werk ook heel belangrijk voor mij. Dit alles vind ik terug bij Fraanje. De persoonlijkheid van het bedrijf is heel fijn. Het is niet alleen gezellig en leuk, maar het bedrijf staat ook voor iemand klaar wanneer er iets is.”

VACATURE 

Wil jij meebouwen aan mooie woningen? Kom dan ons team versterken op de tekenafdeling van RiantHuis! 

BEKIJK DE VACATURE