20 juni 2023
Naar nieuws overzicht

Calvijn College op bezoek

Op vrijdag 16 juni 2023 hebben verschillende leerlingen van het Goese Calvijn College een bezoek gebracht aan bouwwerkplaatsen, dit in het kader van 'Goes maakt werk aan instroom'. Een project georganiseerd door afdeling Zeeland van Bouwend Nederland. 

Wij mochten een groep leerlingen verwelkomen op de bouwplaats van het project 'Kantoorpand Visser & Visser in Goes'. Jos Lukasse (Verenigingsmanager Koninklijke Bouwend Nederland, afdeling Zeeland) en Andre van der Reest (wethouder gemeente Goes) waren hierbij aanwezig. Uitvoerder Peter de Meulmeester en stagiair Sonny Aarnoutse hebben een leuke en informatieve presentatie gegeven waarna de leerlingen onder begeleiding de bouw mochten verkennen. 

 

"...goed praktisch onderwijs van essentieel belang." 

 

bouwstudenten essentieel voor de toekomst

Wethouder Andre van der Reest: "Ik vond het belangrijk hierbij aanwezig te zijn. Immers, Zeeland staat aan de vooravond van een grote Energietransitie en bouwopgave van woningen. Om die opgave mogelijk te maken en Zeeland voor te bereiden op de toekomst is goed praktisch onderwijs van essentieel belang. Als we dat in Zeeland onvoldoende organiseren, trekken jongeren weg om in andere provincies te gaan studeren en werken. Het werven en behouden van goed geschoold personeel staat dan ook bovenaan de prioriteitenlijst van de arbeidsmarktregio Zeeland.

MEER INFO?

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van dit nieuwsbericht, neem dan gerust contact met ons op via communicatie@fraanje.com.