19 juli 2022
Naar nieuws overzicht

Bouwles op de basisschool

Collega Izaak van de Ketterij heeft 26 leerlingen uit groep 8 van basisschool De Oleanderhof in Arnemuiden kennis laten maken met de bouw. Naast tegelzetter en metselaar bij Fraanje is Izaak hybride techniekopleider, zo geeft hij elke donderdag praktijkles op het Pieter Zeemanscollege in Zierikzee. De ideale persoon om jonge mensen te tonen wat de bouw zo mooi maakt.  

De unieke school dag begon voor de leerlingen met een presentatie van collega Marten Van Ruitenburg (projectleider / werkvoorbereider), hierin vertelde hij meer over ons bedrijf en de bouw op zich. Al doende leert men. De leerlingen gingen daarom zelf aan de slag met metselen, tegelen en timmeren. 

"Het is geweldig om leerlingen die bijna naar het middelbaar onderwijs gaan kennis te laten maken met het werken in de bouw" Izaak van de Ketterij. 

De hele speelzaal werd omgetoverd tot een echt praktijklokaal. In groepjes van telkens 5 tot 6 leerlingen mochten ze zelf metselen onder begeleiding van Izaak. Na een korte pauze kon het eerste groepje doorschuiven naar het tegelwerk, terwijl de metselruimte vrij gemaakt werd voor de volgende groep. 

Na het metselen en tegelen gingen de leerlingen samen aan een grote tafel elk een eigen huisje maken. Een mooi einde van de leuke dag. Als aandenken kregen de leerlingen een Fraanje goodiebag mee naar huis met o.a. een drinkbus en een Fraanje hamer. 

Deze leuke dag is mogelijk gemaakt door Fraanje Aannemingsbedrijf, Raab Karcher Middelburg (stenen en tegels) en Bouwmensen Zuid-West (timmerwerkstuk).