24 maart 2021
Naar nieuws overzicht

Bewust Veilig-Dag

Op 24 maart is het Bewust Veilig-Dag. Dit is een initiatief van Koninklijke Bouwend Nederland, Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra, Techniek Nederland en OnderhoudNL. De motivatie is dat iedereen aan het eind van de werkdag weer gezond en veilig naar huis moet kunnen en aan het eind van zijn loopbaan gezond en fit met pensioen. Het is van het grootste belang om ongelukken en arbeidsongeschiktheid te voorkomen, én om faciliteiten te bieden zodat mensen duurzaam inzetbaar zijn en blijven.

In de bouw gebeuren helaas nog veel ongelukken. Soms is het maar een “pleister incident” maar soms heeft het ook verstrekkende gevolgen. Wij doen er alles aan om er voor te zorgen dat onze eigen mensen en de mensen van onze onderaannemers aan het eind van de dag weer gezond en zonder ongelukken naar huis gaan.

Dat staat niet alleen omschreven in onze beleidsverklaring maar dat brengen we ook dagelijks op al onze bouwplaatsen in de praktijk. Al ons personeel is opgeleid om veilig zijn werkzaamheden uit te kunnen voeren. Op al onze werken is veiligheid een vast punt van overleg tussen ons, onze opdrachtgevers en onderaannemers.

Wij verwachten dan ook dat iedereen die op onze bouwplaatsen werkt dit veilig doet.

Door steeds weer op elk niveau en in elke situatie veiligheid onder de aandacht te brengen, willen we het veiligheidsbewustzijn op onze bouwplaatsen vergroten. Zo willen wij bewust veilig werken – elke dag.

Wil je meer weten over het thema veiligheid binnen Fraanje? Lees dan hier verder of neem dan contact op met onze KAM-manager Chris Jan via c.kempe@fraanje.com