12x redenen om te kiezen voor een nieuwbouwwoning

Ga jij voor een bestaande woning of ga jij voor het gemak van een nieuwbouwwoning? Hierna 12 redenen die jij nog niet kende om te kiezen voor een nieuwbouwwoning!

12 X KIEZEN VOOR EEN NIEUWBOUWWONING!

 1. 1. Weinig onderhoudskosten. Bij een nieuwbouwwoning heb je in de eerste jaren nauwelijks onderhoudskosten. De apparatuur en de installaties zijn immers nieuw. Dit zorgt niet alleen voor een frisse start, maar voorkomt ook onaangename verrassingen. En je hoeft je al helemaal geen zorgen te maken over achterstallig onderhoud van de woning!
 2. 2. Garantie. En mocht er iets onverhoopt niet naar behoren werken, dan heb je vrijwel overal garantie op. Wel zo prettig!
 3. 3. Jouw stijl, jouw smaak! Een nieuwbouwwoning is naar eigen wens en smaak in te richten. Een nieuwe keuken geheel in jouw woonstijl en een badkamer met die leuke tegeltjes op de muur? Of de woonkamer inrichten naar eigen smaak en voorzien van de laatste trends op het gebied van wonen? Dit is jouw kans, vraag naar de mogelijkheden!
 4. 4. Toekomstgericht. Het eigen maken van jouw toekomstige paleisje is fijn, maar een ander voordeel van een nieuwbouwwoning is de mogelijkheid om de woning nu al toekomstgericht te maken. Op je oude dag wil je hier ook nog fijn kunnen blijven wonen, toch? Tref nu alvast voorzieningen voor later. Investeer in jouw toekomst!
 5. 5. Meer wooncomfort! Vloerverwarming geeft een gelijkmatige temperatuur af, wat zorgt voor een aangenaam leefklimaat. En geen radiatoren betekent simpelweg ook meer leefruimte. Verder zijn nieuwbouwwoningen voorzien van goede isolatie. Dat houdt de warme of koude lucht buiten en behoudt de aangename temperatuur binnen. 
 6. Oplevering nieuwbouwwoning Claverveld in Vlissingen door Jonathan Luijten
 7. 6. Een schoner huis. Vloerverwarming zorgt voor een minder stoffig huis, doordat er minder thermische luchtcirculatie is. Ook is het huis makkelijker schoon te houden, doordat stof niet achter of tussen de radiatoren kan verdwijnen. Ook fijn als je bijvoorbeeld allergisch bent!
 8. 7. Jouw gezondheid. En wist je dat vloerverwarming ook zorgt voor een betere luchtkwaliteit in een kamer, aangezien het de lucht fris en zuurstofrijk houdt? Ook vocht, schimmel en ophoping van schadelijke stoffen zijn verleden tijd met een nieuwbouwwoning, want het mechanisch ventilatiesysteem filtert schadelijk fijnstof en stuifmeel onmiddellijk uit de buitenlucht. Zo komt er alleen maar frisse lucht binnen.
 9. 8. Veiligheid. Nieuwbouwwoningen zijn doorgaans veiliger dan bestaande huizen. Ze zijn voorzien van rookmelders en professioneel inbraakwerend hang- en sluitwerk voorzien van de juiste certificering. Ook doordat alles nieuw is aan de woning, is dit de meest veilige keuze. Zo weet je bijvoorbeeld zeker dat de elektriciteit goed is aangesloten.
 10. 9. Energiezuinig. Nieuwbouwwoningen zijn goed geïsoleerd en de woning is voorzien van de nieuwste technieken en apparatuur. Deze zijn vaak  zuiniger in gebruik en dat zorgt voor een lager energieverbruik.
 11. 10. Duurzaam wonen. Oude(re) huizen laten vaak te wensen over op het vlak van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Een nieuwbouwwoning heeft een goede isolatie en materialen zijn steeds milieuvriendelijker en duurzamer. En wist je dat de realisatie van een nieuwbouwwoning vaak voor minder CO2-uitstoot zorgt dan het geheel renoveren van een bestaande woning naar een "nul-op-de-meter-woning". Met een nieuwbouwwoning bouw jij ook aan een duurzamere toekomst!
 12. 11. Financiële voordelen. Een ouder huis kan extra of onvoorziene kosten met zich mee brengen. Dat is bij een nieuwbouwwoning niet het geval. Daarnaast profiteer je van extra financiële voordelen, zoals de vrij op naam prijs. Dit betekent dat je geen overdrachtsbelasting en notariskosten hoeft te betalen. Heb jij al eens uitgerekend hoeveel je hiermee bespaard? En wist je dat je zelfs korting op je hypotheekrente kunt krijgen, omdat je energiezuinig bouwt? Laat je vooral goed informeren over de mogelijkheden door jouw financieel specialist!
 13. 12. Woningwaarde. Iets waar je misschien nu nog niet mee bezig bent, maar als je jouw nieuwbouwwoning later weer wilt verkopen, biedt een nieuwbouwwoning ook voordelen. Jouw woning is dan voorzien van energielabel A en helemaal up to date. Een instapklare woning is vaak goed voor de verkoopbaarheid van jouw huis. Dat maakt ook dat een nieuwbouwwoning een goede investering is. Laat je hierover informeren door de makelaar!
 14. Aria nieuwbouwwoning fase 12Nieuwbouwwoning Aria in Goes

WAAROM KIEZEN VOOR EEN NIEUWBOUWWONING BIJ FRAANJE? 

 • Bij Fraanje ben je zeker van je zaak! Fraanje is gecertificeerd en gekwalificeerd en bouwt vanzelfsprekend volgens het bouwbesluit. Ook bouwt Fraanje met een Bouwgarant of woningborgcertificaat, wat jouw als koper zekerheid geeft.
 • Wij werken met vaste partners, zoals een keuken- en badkamerleverancier. Het voordeel is dat het proces soepel verloopt, omdat partners op elkaar zijn ingespeeld. Een ander groot voordeel is dat de woning vóór oplevering al voorzien kan zijn van de nieuwe vloer, de nieuwe keuken en badkamer of zelfs strak gestucte muren. 
 • Bij Fraanje ben je verzekerd van betrokken medewerkers. Wat dit voor jou betekent? De garantie dat zij er alles aan zullen doen om jou te helpen en met jou mee te denken, op weg naar een droomwoning! 

Betrokken medewerkers FraanjeBetrokken medewerkers van Fraanje

Benieuw welke nieuwbouwwoningen nog te koop zijn? 

Ontdek het hier!