Aannemingsbedrijf: Wat is dat precies?

Wat is nou precies het verschil tussen een aannemingsbedrijf (een aannemer) en een bouwbedrijf? Die vragen horen wij vaak bij Fraanje. Vaak worden de termen door elkaar gebruikt. Dat is ook niet zo raar. Ze lijken veel op elkaar, maar er is wel degelijk verschil tussen beide termen. Wat precies het verschil is tussen een aannemer en een bouwbedrijf leggen we hieronder uit.

Ontdek ons verhaal

Meer dan 100 jaar ervaring!

De gebroeders Fraanje legden al in de jaren '20 van de vorige eeuw de eerste fundamenten voor ons aannemersbedrijf. We richtten ons toen met name op het maken van wagens en de bouw van loodsen. Maar in de loop der jaren werd deze dienstverlening steeds verder uitgebreid; we boorden nieuwe sectoren aan en we specialiseerden ons steeds meer in projecten op het gebied van openbare bouwwerken, (sociale) woningbouw en scholen. Zodoende maakten onderhoud, renovatie en verbouw, naast nieuwbouw, ook deel uit van ons dienstenpakket. Of het nu, ruim 100 jaar later, gaat om

of een ander vastgoedvraagstuk. Wij kunnen je helpen!

Aannemer of bouwbedrijf?

Maar zijn wij nou een aannemingsbedrijf of een bouwbedrijf? Eigenlijk allebei. Een aannemer is een persoon of een bedrijf (aannemersbedrijf) die jouw bouwproject van a tot z coördineert en bovendien zorgt voor de complete organisatie en aansturing van andere uitvoerders. Een bouwbedrijf, daarentegen, is het bedrijf dat de bouwwerkzaamheden daadwerkelijk uitvoert. 

Fraanje is dus eigenlijk aannemingsbedrijf én bouwbedrijf in een! Omdat wij meedenken van de eerste schetsen en de projectontwikkeling tot het uitvoeren, opleveren en de nazorg kunnen we garanderen dat het proces soepel verloopt. Door beide expertises in huis te hebben weet je zeker dat er korte lijnen zijn tussen beide partijen. Eigenlijk zijn die lijntjes er nauwelijks omdat er rechtstreeks geschakeld wordt. Ideaal toch?

Wij zijn aannemingsbedrijf en bouwbedrijf in een

Onze kwaliteit

Als aannemingsbedrijf in Zeeland, Zuid-Holland en West-Brabant is hoge kwaliteit het fundament van alles wat wij leveren. Ons product, onze mensen, onze partners en onze materialen. Als klant word je bij ons gehoord en in goede samenwerking realiseren wij jouw project. Of je nu een bedrijfsruimte nodig hebt, als ontwikkelaar een schoolgebouw of een hele nieuwbouwwijk gaat realiseren, of particulier een uniek huis zoekt. Wij staan voor je klaar.

Laat je inspireren door onze projecten. 

Twijfel je nog? Lees dan een van de ervaringen van onze klanten! Of neem contact met ons op en ontdek het zelf.

betrouwbaar Contact

Heb jij een vastgoedvraagstuk waar je expertise bij kunt gebruiken? Wil je ons gewoon wat vragen stellen over je mogelijkheden of zoek je een betrouwbaar aannemingsbedrijf voor jouw project? Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag verder.

Neem contact op