12 oktober 2023
Naar nieuws overzicht

Woongenot in het Nye-Uus

Begin 2023 hebben de bewoners van de Nye-Uus woningen in Ritthem de sleutels van hun nieuwe huis mogen ontvangen. Nu, enkele maanden later, gaan we op bezoek bij de trotse bewoners om te kijken hoe de woning en de buurt bevalt. 

Rein en Marianne:
“De kuil voor de vijver heb ik zelf gegraven”

De woning van Rein en Marianne is volledig ingericht in hun eigen stijl, aan de muren mooie schilderijen gemaakt door Rein en de zelf uitgekozen zwarte keuken. De bovenruimte dient als hobbykamer, Rein vertelt: “Ik ben momenteel bezig met een portret van mijn kleindochter, Marianne zit dan naast mij en is bezig met een schilderij op nummer. Zo spenderen we ook veel tijd samen met onze hobby’s.”  Wanneer je via de achterdeur de tuin in stapt kom je terecht in een oase van rust met een prachtige vijver. Rein vervolgt: “De kuil heb ik helemaal zelf gegraven. Dat was wel een werk!”. Elke woning heeft zo zijn eigen, unieke karakter.  


Ruud en Joke:
"Het voelt als een permanente vakantiewoning."

Ruud en Joke wonen heerlijk in de levensloopbestendige woning Nye-Uus in Ritthem. De woning heeft een fraai uitzicht over het achterliggende land: “We hebben vanaf ons terras elke avond een mooi uitzicht op de prachtige zonsondergang. We hebben door een bedrijf extra tegels en bloembakken laten plaatsen, de bamboe pergola hebben we zelf gerealiseerd.” 

Ook binnen heeft het paar bewust keuzes gemaakt qua afwerking en inrichting. In tegenstelling tot de meeste woningen hebben de bewoners gekozen voor een slaapkamer op de 1ste verdieping, de extra kamer op de begane grond is getransformeerd tot eetkamer: “Ideaal! Want de binnendeuren kunnen zo open blijven staan waardoor er nog meer licht in de woonkamer binnenkomt. We zijn echt heel blij met de woning.” 


Leo en Jopie:
 "Wij zijn de oudste bewoners van dit hofje."

Ook Leo en Jopie wonen graag in hun nieuwe huis in het woonhofje op de voormalige schoollocatie in Ritthem. "Mijn man is 80 jaar geworden en ik ben nu 78 jaar. We zijn volgens mij de oudste bewoners hier aan het hofje. We wonen hier heel graag.Het is duidelijk een fijne buurt om te wonen! 

Nye-Uus: Zeeuwse kijk op sociale woningbouw

Het Nye-Uus concept is een belangrijke bijdrage aan (bouw)oplossingen voor de woningnood in Zeeland. De snelle bouwtijd, duurzame elementen en aanpasbare uitstraling maakt van het Nye-Uus een uniek Zeeuws woningbouwconcept. 

Ontdek de projectpagina hier!