6 januari 2022
Naar nieuws overzicht

Van een kapsalon aan huis naar een levensloopwoning

Erwin en Danielle Verhage woonden eerst in Philippine. Danielle was ondernemer en had een kapsalon aan huis. De komst van corona gaf het koppel de ruimte na te denken wat zij nu graag wilden met de toekomst. De keuzes die zij maakten resulteerde in de koop van een levensloopwoning, onderdeel van het project Singel in Westdorpe. In dit interview vertellen zij over hoe zij als jong koppel tot deze beslissing kwamen.

Nieuw hoofdstuk

Tot een jaar geleden had Danielle een kapsalon aan huis in Philippine. Toen kwam de eerste lockdown, wat Danielle de ruimte gaf om na te denken over vraagstukken die al langer speelden: Waar sta ik, wat wil ik nog in het leven en hoe ga ik daar invulling aan geven? Zo viel de beslissing te stoppen met de kapsalon.

“Ons voormalig huis met inpandig bedrijfspand is onderdeel van de oude
marechausseekazerne in Philippine. De grote en de onlogische indeling met keuken beneden en woonkamer boven gaf het inzicht dat het niet meer paste bij ons nieuwe hoofdstuk. Ik (Erwin) vind het heerlijk om te koken voor vrienden, maar dan sta ik beneden in de keuken terwijl de visite gezellig boven zit. Daarnaast hebben wij een grote kinderwens, maar weten wij dat deze niet vervuld zal worden en we altijd met zijn tweeën (en de hond) blijven. Het sluiten van de kapsalon en ons neerleggen bij de onbeantwoorde kinderwens bracht ons een nieuw hoofdstuk in het leven. Voor ons hoorde daar ook een andere woning bij.

In kaart brengen van de wensen

“Een andere woning was voor ons niet per se een nieuwbouwwoning. We gingen allereerst op zoek naar een woning die aansloot op onze wensen. De woning mocht kleiner, Zeeuws-Vlaanderen stond vast en het moest een levendig dorp met de benodigde faciliteiten zijn. Na een selectie van dorpen gemaakt te hebben, bleven IJzendijke en Westdorpe over. Vervolgens zijn we gaan kijken naar de type woningen die er waren en zijn we weer een lijstje gaan maken van onze woonwensen. We kwamen er achter dat we eigenlijk niet veel nodig hadden. Zowel buiten als binnen mocht kleiner en onderhoudsvriendelijker, zodat de weekenden ook vrij waren voor ontspanning. De percelen en huizen in IJzendijke vonden we allemaal te groot. Toen hebben we toch maar wat zoekprofielen aangemaakt op Funda en zo kwam nieuwbouwproject Singel voorbij. En Westdorpe stond toevallig ook op ons lijstje.”

Project Singel

“De eerste kennismaking met het project was met de twee-onder-een-kapwoning. Al snel kwamen we er achter dat we dit eigenlijk veel te groot vonden. Dus keken we naar de gezinswoning binnen het project. Ook dit bleek een te ruime woning voor ons. Het project had ook een aantal
levensloopwoningen in de verkoop. We hadden net zitten lachen met Erwin zijn ouders over een levensloopwoning en toen konden we een appje sturen: we zitten per ongeluk toch naar levensloopwoningen te kijken.”

Aanpassingen mogelijk

“De levensloopwoning bleek, op de keuken na, aan te sluiten op onze wensen. Die grote ruime keuken om lekker te kokkerellen voor vrienden was een must en ging volgens de tekeningen niet passen. We waren eigenlijk al in mineur van: Hè dit wordt hem toch niet, totdat Danielle de
optie zag voor het uitbouwen van 1.20m. Dat veranderde de zaak.

Betrokken kopers

Contacten met projectontwikkelaar Kennedy West werden gelegd, koopcontract getekend en zo kwamenDanielle en Erwin bij Fraanje. “Het eerste contact liep wat stroef. Wij keken met een kopersoog naar het project en de projectleider met een technisch oog. Dit botste even. Maar na dit eerlijk en open besproken te hebben, staan de neuzen weer dezelfde kant op. De technische kennis van de projectleider komt ons nu juist ten goede. Vragen worden snel beantwoord en de lijntjes zijn kort. Ook staat de deur bij de uitvoerderskeet altijd open. We lopen regelmatig met een doos koeken binnen. Vaak hebben we dan input nodig voor de nieuwsbrief die wij iedere twee weken maken over het project. De nieuwsbrief is bedoeld voor alle nieuwe bewoners. Naast een update over het project zelf, stellen we alle betrokken partijen voor, lichten we de omgeving uit
en stellen de nieuwe bewoners zichzelf voor. Het is een leuke manier om al met elkaar in contact te zijn en elkaar te leren kennen!