13 april 2021
Naar nieuws overzicht

Samen succesvol ondernemen in de bouw

Barry Schroevers, vestigingsleider Raab Karcher Middelburg vertelt over de samenwerking met Fraanje in het magazine Family Business, december 2020.

Raab Karcher en Fraanje gaan samen al heel lang terug. De bouw materialenhandel levert niet alleen materialen voor de bouwprojecten van Fraanje, de twee hebben elkaar ook gevonden in een brede dienstverlening. “Wij hebben intensief contact met alle bedrijfsonderdelen van Fraanje”, zegt Barry Schroevers, vestigingsleider van Raab Karcher in Middelburg. “Wij vullen elkaar aan en profiteren van elkaars kennis en expertise.”

Naast dat Raab Karcher Fraanje helpt bij de keuze van bouwmaterialen, richt de dienstverlening zich op drie pijlers: het aanbieden van een showroom, het delen van kennis en logistieke diensten Leanworks.

Raab Karcher heeft in Middelburg een uitgebreide showroom waar kopers van RiantHuis en andere woningbouwprojecten hun sanitair, tegelwerk en keukens uitzoeken. “Wij begeleiden dat gehele traject voor Fraanje”, zegt Schroevers. “Wij adviseren de klanten, maken technische tekeningen en voeren in de bouwfase het werk uit. We doen dus de complete coördinatie én realisatie.” 

Ontwikkeling Digitaal platform

Ook adviseert Raab Karcher Fraanje over trends in badkamer- en keukenontwerp. Zo kan Fraanje standaardpakketten aanpassen aan de laatste ontwikkelingen, op basis van wat budgettair haalbaar is en esthetisch interessant. “Op dit moment ontwikkelen wij samen met Fraanje een digitaal platform, waar wij kopers gaan ondersteunen met hun keuzes”, zegt Schroevers. “Daarmee zijn we klanten digitaal nog beter van dienst.”

Een ander belangrijk onderdeel van de samenwerking ligt in de logistieke dienstverlening. Raab Karcher heeft een breed gamma aan bouwmaterialen, een uitgebreid wagenpark en verschillende losmogelijkheden van materialen. “Wij kunnen materialen bijvoorbeeld meteen op de steiger wegzetten tot wel 20 meter hoog”, zegt Schroevers, “zodat je geen kraan nodig hebt en de mensen op de bouwplaats veel tilwerk bespaart.” Schroevers benadrukt dat materialen zoveel mogelijk gebundeld geleverd worden. Dat scheelt vrachtverkeer en is daarom veiliger en duurzamer.

Greenworks Academy

Fraanje en Raab Karcher delen hun denken over duurzaamheid, en vanuit duurzaamheidsstreven heeft Raab Karcher de Greenworks Academy opgericht. In dit kenniscentrum voor de bouw- en installatiebranche worden medewerkers van onder andere Fraanje zowel praktisch als theoretisch geschoold. Schroevers: “Denk aan veranderende regelgeving in de bouw, energielabeling en kwaliteitstraining. Maar ook hoe je duurzame keuzes maakt en hoe je duurzame materialen verwerkt. Doordat mensen uit de praktijk onze trainingen volgen, leren wij ook weer. Zo brengen we kennis samen die leidt tot productinnovatie.”

Schroevers noemt de samenwerking met Fraanje bijzonder. “Het is een echt familiebedrijf, waar iedereen op een waardevolle manier met elkaar omgaat. Onze samenwerking is zo intensief, dat zie je niet vaak in de bouwwereld!”

Meer informatie: www.raabkarcher.nl

 Het hele magazine Family Business kun je hier lezen.