14 juni 2022
Naar nieuws overzicht

Onthulling bij Hof den Berg

Op vrijdag 10 juni hebben we de ingebruikname en afronding van het project Hof den Berg in Goes gevierd samen met de bewoners en betrokken partijen. Een officiële handeling vond plaats waarbij Jo-Annes de Bat (Gedeputeerde Staten van Zeeland) het plaquette van de Willem den Herder-prijs onthulde bij het nieuwe bankje “De Klapbanke”. 

Willem den Herder-prijs

In 2018 ontving Aannemingsbedrijf Fraanje als eerste de Willem den Herder-prijs van de stichting Maatschappelijke Belangen. Deze prijs is bedoeld voor onderscheidende initiatieven op het gebied van herbestemming, stadsherstel of het behoud van monumenten in en rondom Goes. Het project “Hof den Berg” was tijdens de uitreiking van de prijs nog in aanbouw. In maart van 2022 is de laatste fase “12 woningen Hof den Berg” opgeleverd en het volledige project officieel afgerond. 

Lees hier het PZC-artikel over de Willem den Herder-prijs

“De Klapbanke”

De afronding en ingebruikname van het project en de onthulling van de Willem den Herder prijs was een feestelijke bedoeling, waar zowel bewoners als betrokken partijen bij aanwezig waren. 

Martijn van Sabben (Aannemingsbedrijf Fraanje) en dhr. Henk de Kunder (Stichting Willem den Herder) gaven beide een korte speech over dit bijzondere project. Na een woordje uitleg door Jo-Annes de Bat volgde de officiële onthulling van het plaquette van de Willem den Herder-prijs. Het plaquette met de naam van het bankje, toepasselijk werd er door de bewoners gekozen voor “De Klapbanke”, werd door de dhr. De Bat bevestigd. 

Over Hof den Berg

In het centrum van Goes ligt het (her)ontwikkelde terrein van het voormalige ‘Huize den Berg’ - tussen de Nieuwstraat en de ’s-Heer Hendrikskinderenstraat. Deze ruimte heeft een nieuwe invulling gekregen waarbij wonen, horeca en zorg gecombineerd worden. Centraal in het gebied is er een plein met als middelpunt een bestaande monumentale boom, deze is van verschillende kanten te bereiken en creëert een sfeervolle beleving. De architectuur van de bebouwing heeft een uitstraling die past bij de bestaande bebouwing en het beschermde stadsgezicht. 


Het project

Ontdek het hele project Hof den Berg op de projectpagina.

Meer info?

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van dit nieuwsbericht, neem dan gerust contact met ons op via communicatie@fraanje.com