Webportaal Intranet Webmail Contact
Kwaliteit als basis!

Centrumplan Nieuw Vossemeer, Nieuw Vossemeer

Project betreft de nieuwbouw van 6 woningblokken van 4 woningen (blok 1A, 1B en 3) totaal 24 woningen met als doelgroep verzorgd wonen. Tussen de woningblokken een zorgcomplex (blok 2) met daarin 24 appartementen met als doelgroep beschermd wonen en een huisartsenpost met apotheek. In het zorgcomplex wordt 24-uurs zorg geleverd. Woningen zijn traditioneel opgebouwd, gefundeerd op boorpalen en in het werk gestorte funderingsbalken, begane grondvloer van ribcassettevloeren, kalkzandsteen binnenspouwbladen, verdiepingsvloeren van leidingplaatvloeren en direct op niveau verdiepingsvloer start de kapconstructie met een scharnierkap. Gevels worden ingevuld met een grijs genuanceerde gevelsteen en kunststof gevelkozijnen. Woningen worden gebouwd onder een hoge energieprestatienorm, met toepassing duurzame materialen en energiezuinige installaties. Woningen krijgen koppelingen met het zorgcomplex zodat er een koppeling gemaakt kan worden met de toegangscontrole en eventuele zorginstallaties. Badkamer en één van de slaapkamers wordt op de begane grond gesitueerd. Het woonzorgcomplex is ook traditioneel opgebouwd met dezelfde materialen als de woningen, de dragende kalkzandsteen binnenspouwbladen en scheidingswanden worden aangevuld met een staalconstructie. De verdiepingsvloeren worden bij de appartementen in een appartementenvloer uitgevoerd waarin de ventilatiekanalen opgenomen worden. De appartementen worden in 2 vleugels ondergebracht, 12 op de begane grond en 12 op de verdieping. Begane grond is PG-zorg en verdieping Somatiek. Indeling appartementen: woonkamer/keuken, aparte slaapkamer en aparte badkamer. De appartementen op de verdieping bevinden zich onder een entresolvloer (2e verdieping) die als leidingzone voor installaties fungeert. De schuine scharnierkap begint aan de ene zijde op niveau 2e verdieping en de andere zijde op niveau 1e verdieping. Midden tussen de vleugels wordt de gezamenlijke woonkamer gesitueerd met een verbindingsgang tussen de beide vleugels. De huisartsenpost en multifunctionele ruimtes verbinden deze vleugels aan de voorgevelzijde. De gevels van de multifunctionele ruimtes worden ingevuld met aluminium vliesgevels. Ook voor dit complex worden duurzame en onderhoudsarme materialen toegepast, geldt ook een hoge energieprestatienorm. Verder zal het gebouw voorzien worden van de nodige zorginstallaties en domotica, dit gekoppeld met een toegangscontrolesysteem. Bij de appartementen worden reeds voorzieningen opgenomen voor het mogelijk in de toekomst ombouwen naar grotere appartementen.


Meer projectgegevens

Regio
Projectfase
Opgeleverd
Geplande startdatum
Week 51 - 2013
Geplande opleverdatum
Week 51 - 2014

Home Contact Disclaimer Privacy statement Algemene voorwaarden Sitemap